İçişleri Bakanlığı’ndan yeni ihbar uygulaması: “Gereği Yapıldı”

Uygulama, gönderilen her fotoğraf veya videonun doğruluğunu inceleyerek ilgili birimlere yönlendirecek.

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların asayiş ve trafik ihlallerini doğrudan kolluk kuvvetlerine bildirebileceği “Gereği Yapıldı” adlı mobil uygulamayı devreye aldı. e-Devlet girişli sistem, kimlik gizliliği ve anlık bildirim desteğiyle ihbar süreçlerini dijital ortama taşıyor.

Vatandaşlar asayiş ve trafik ihlallerini kolayca bildirebilecek

İçişleri Bakanlığı’nın yeni mobil uygulaması “Gereği Yapıldı”, vatandaşların güvenlik güçlerine doğrudan ihbarda bulunmasını sağlıyor. Uygulamada iki ana kategori yer alıyor: asayiş ve trafik. Kullanıcılar e-Devlet ile giriş yaptıktan sonra fotoğraf veya video yükleyerek ilgili birimi bilgilendirebiliyor. İçişleri Bakanlığı, her ihbarda kullanıcı kimliklerinin gizli tutulacağını ve iletilen içeriklerin anında ilgili ekiplere aktarılacağını açıkladı.

Bakan Yerlikaya: “Vatandaşlarımızın desteğiyle daha güvenli sokaklar”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uygulamanın devlet ile vatandaş arasında güçlü bir iletişim kanalı kuracağını belirtti. Yerlikaya, “Vatandaşlarımız gördüğü kural ihlallerini ya da asayişe dair durumları kolayca bildirebilecek. Kolluk kuvvetlerimiz koordineli şekilde harekete geçerek gereğini yapacak.” ifadelerini kullandı.

İhbar süreci güvenli ve şeffaf biçimde yürütülecek

Uygulama, gönderilen her fotoğraf veya videonun doğruluğunu inceleyerek ilgili birimlere yönlendiriyor. Kimlik bilgilerinin korunması, gizlilik ve veri güvenliği uygulamanın öncelikli unsurları arasında yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu