MI5 ve FBI, Çin’in oluşturduğu siber tehdide karşı güçlerini birleştiriyor

İngiliz istihbaratı MI5, iktidardaki Komünist Parti'nin yarattığı siber tehdit karşısında Çin'e yönelik soruşturmalarını iki katına çıkaracak.

İngiltere Güvenlik Genel Müdürü Ken McCallum, İngiliz İstihbaratı MI5’in iktidardaki Komünist Parti’nin yarattığı siber tehdit karşısında Çin’e yönelik soruşturmalarını iki katına çıkaracağını açıkladı. McCallum, MI5’in Çin’de dört yıl öncesine göre yedi kat daha fazla soruşturma yürüttüğünü ve “ulusal hayatın pek çok yönünü” kaplayan yaygın çıkarım girişimleriyle mücadele etmek için “yeniden büyümeyi” planladığını da sözlerine ekledi.

İstihbarat paylaşımı güçleniyor

McCallum, geçen yıl boyunca İngiltere’nin Çin siber tehditleri hakkında 37 ülkeyle istihbarat paylaştığını, Mayıs ayında havacılık şirketlerine yönelik “sofistike bir tehdidi” bozduğunu ve vize reformlarının 50 öğrencinin Çin ordusu, Halk Kurtuluş Ordusu ile bağlantılı olduğunu düşündüklerinin de altını çizdi. McCallum’un istihbarat paylaşımları konusunda ABD ile daha şeffaf olacağı düşünülüyor.

FBI direktörü Christopher Wray ile geçtiğimiz Çarşamba günü Londra’daki MI5’in Thames House merkezindeki dikkat çekici görüşmede, iş dünyası liderleri ve akademik kesimden oluşan bir izleyici kitlesi karşısında Çin’in Tayvan’ı korkulduğu gibi işgal etmesi senaryosu üzerinde duruldu. Wray gazetecilere verdiği demeçte, FBI’ın son yıllarda Çin’e yönelik soruşturmalarını şu anda yaklaşık 2.000 soruşturmayla ve ortalama 12 saatte bir yeni bir soruşturmayla önemli ölçüde artırdığını söyleyerek McCallum’a destek verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu