2023 iPhone serisi tamamen farklı olacak

Son gelen bilgilere göre, Apple gelecekteki iPhone serisinden başlayarak Under Display Face ID sistemlerini dahil edecek.

Apple, 2023 iPhone serisi için yeni ekran teknolojisini cihazlarında kullanmayı hedefliyor.

MacRumors raporuna göre, Apple analisti Ming-Chi Kuo, iPhone 2023 serisinin, şirketin akıllı telefonlarındaki çentik ihtiyacını ortadan kaldıracak yeni teknolojiye sahip olacağını açıkladı. Kuo, yeni Face ID sistemlerinin 2023’te yeni bir periskopik telefoto lens ile birlikte piyasaya çıkacağını söyledi. Analist, Cupertino tabanlı devin 2022 iPhone serisinin en azından bir kısmı için zımba tutma tasarımı için çentik tasarımını artık kullanmayacağını söyledi. Face ID, ilk olarak iPhone X ile akıllı telefon modellerinde bir devrim yaratmıştı ve çentik, öncelikle TrueDepth kamera sistemini sunma özelliği taşıyordu.

Apple, iPhone 14’ü 48 megapiksel kamera sensörüyle piyasaya süreceğini aktarmıştı. Şimdi ise Kuo, 2023’teki en son iPhone modellerinden en az birinin çentiksiz ve tam ön ekran gövdesi olmayan bir ekran altı parmak izi sensörüne sahip olacağını belirtiyor. Ancak analist, hem ekran altı Face ID hem de Touch ID’nin tek bir cihazda sunulup sunulmayacağından veya özelliklerin üst düzey modellere özel olup olmayacağından bahsetmedi.

Apple’ın bir süredir ekran altı parmak izi tarayıcıyı konusunda çalışmalarını yürüttüğü biliniyor. Bununla birlikte, bu, bir ekran altı yüz tanıma sistemi sunan iPhone üreticisinin ilk yeniliklerinden biri olabilir. Teknolojik açıdan bakıldığında, TrueDepth kamera sisteminin herhangi bir bozulma olmadan ekrandaki pikseller aracılığıyla yüzleri okuyup tanıyabilmesi gerektiği düşünüldüğünde, ekran altı Yüz Kimliği yapmak için daha gelişmiş sistemleri kullanması gerekecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu