Daha yenilikçi bir Fintech için neler yapmalı?

Bankacılık ve finans sektöründe ana trend hızlı değişim. Özellikle son dönemde; yeni teknoloji, regülasyon ve global gelişmelerin her zamankinden daha önemli olduğu bir sürece girdik. Üstelik bunlar söz konusu değişim ve dönüşüm için anahtar faktör konumunda. Fintech özelinde ise çoktan taşlar yerinden oynamış durumunda. Fintech’ler kendi çevikliklerini nasıl aktarabileceklerine, nasıl daha hızlı inovasyon yapabileceklerine ve katma değer sağlayarak nasıl müşterilerine en iyi hizmeti verebileceklerine odaklanmış durumda.

Bu noktada GreenLake’in birtakım temel faydalarına dikkat çeken  HPE Türkiye İş Ortakları Yöneticisi Çeşminaz Demir, özellikle müşterilerine kendi veri merkezlerinde sağlayabildikleri bulut deneyimine işaret ediyor:

“Bunu aynı zamanda; düşük maliyet, daha az risk ve daha hızlı bir şekilde müşterilere servis ve ürün sağlayabilme olanağı olarak değerlendirebiliriz. Daha az zaman harcamak önem verilen inovasyona daha fazla zaman ayırabilmek demek. Bu sayede, günlük BT operasyonları yerine, kritik olan operasyonlara zaman ayrılabilir. Mart ayında özellikle finans sektöründe regülasyonlardaki değişiklikten dolayı buluta öncelik verilmeye başlandı. Özellikle kendi veri merkezlerinde bulut seçeneklerini değerlendiriyorlar. Finans müşterilerimiz için HPE GreenLake çözümlerimiz ile bu ihtiyacı tam olarak karşılamaktayız.”

Başa dön tuşu