Bütün stratejimiz Türkiye’yi bir teknoloji üssü yapmak!

NTT DATA Business Solutions Türkiye ve MENA CEO’su Dr.Bahri Danış, “Türkiye’de bir teknoloji üssü olmak hedefiyle ilerliyoruz.” dedi ve ekledi: Dijital yetkinliklerin gelişmesi ile birlikte Türkiye’de, yanı başımızdaki bir şirket ne ise aramızda saat farkı olan bir ülkedeki şirket de bizim için aynı noktaya geldi. Sınırlar ortadan kalktı. Hizmet ağımızı ve iş stratejilerimizi bunun üzerine kuruyoruz.

CIO Teknoloji Liderleri sohbetlerinde konuğumuz olan NTT DATA Business Solutions Türkiye ve MENA CEO’su Dr. Bahri Danış, şirketlerinin uygulama yönetim hizmetleri yaklaşımından bahsederek şirketler için sağladıkları katma değeri anlattı. 

Öncelikle NTT Data Business Solutions’ı anlatarak sözlerine başlayan Bahri Danış, “Biz bir NTT grup şirketiyiz. NTT’nin dünyada 300 binin üzerinde çalışanı var. Her yıl yaklaşık 4 milyar dolara yakın Ar-Ge’ye fon ayırıyor. Sadece teknoloji alanında dünyada 131 binin üzerinde çalışanımız mevcut. Türkiye’ye 2012’de Itelligence markasıyla geldik ve şu an itibariyle bin 200 kişilik bir organizasyona dönüşmüş durumdayız. Müşterilerimize pek çok alanda uçtan uca hizmet vermeye ve dünyadaki en iyi örnekleri Türkiye’ye, Türkiye’deki en iyi örnekleri de dünyaya taşımaya devam ediyor olacağız.” dedi. 

Müşteri ihtiyaçlarının çok hızlı değiştiğine vurgu yapan Danış, günümüzde gerek B2B çalışan şirketlerin gerekse son tüketiciye ulaşan şirketlerin tamamının, müşterinin çok hızlı değişen ihtiyaçlarına cevap vermeye çalıştıklarına işaret etti. Bahri Danış şöyle devam etti: “Bu anlamda da IT ve tüm tamamlayıcı hizmetler artık çok önemli iş kararlarının merkezine oturmaya başladı. Bundan 10-15 yıl önce CIO’lar daha farklı algılanırken artık CIO’ların çok yönlü, yoğun bir hayatları var. 7/24 kesintisiz olarak ayakta tutulması gereken sistemler var. Kendi iç müşterilerinin taleplerini karşılarken bir taraftan yeni projeler üretiyorlar ve yeni iş alanlarında hizmet veriyorlar. CIO’lar onlarca farklı kişiyle çalışan, ortada onlarca hatta yüzlerce kontratın olduğu, hizmet almaya çalıştığı ama baktığımızda içeride eritilmeyi bekleyen birçok iç talebin olduğu bir dünya ile boğuşuyor. Bu doğrultuda, CIO’lar ile yönetilen hizmetler kapsamındaki önerilerimizi paylaşıyor, bütün bu operasyonları birlikte profesyonel olarak yönetelim, tek muhatap olarak süreci sizin için ölçülebilir, izlenebilir hale getirelim önerisinde bulunuyoruz. Yönetilen hizmetler yaklaşımımız ile CIO’lar ile daha katma değerli işler için strateji üretebilecekleri zamanı sağlayacak bir hizmet modelleri konuşuyoruz. Özetle; biz bütün sistemleri 7/24 ayakta tutuyoruz. Yapılması gereken bütün geliştirmeleri, bütün yeni teknoloji ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İhtiyaçlar zaman zaman değişebilir. Örneğin; bir projede daha geniş bir ekibe ihtiyaç olabilir. 2 ay sonra çok daha daraltılmış bir ekibe ihtiyaç duyulabilir. Çok farklı konularda uzmanlık gereklilikleri olabilir. Bu hem yetkinlik hem bilgi birikimi hem de biraz kas gücü gerektiriyor. Pek çok şirketle birlikte bu yolu yürümeye başladık. Türkiye’deki başarı hikayelerimiz ile dünyada örnek olur hale geldik.”

Müşterilere özel rota ve teknoloji yol haritası çıkarıyorlar

Öncelikle müşterileriyle birlikte bir gelecek rotası planladıklarını ve bu rotaya uygun teknoloji yol haritası çıkardıklarını ifade eden Danış, “Bütün mimarileri masaya koyduğumuz, bütün iş ihtiyaçlarını modellediğimiz ve bunun zaman içerisinde kısa, orta, uzun vadede nasıl yönetilmesi gerekliliği konusunda hep birlikte bir çalışma yapıyoruz. Bu çalışmaya yönelik olarak modelimizi oluşturuyoruz. Yönetilen hizmetler alanında pek çok farklı çalışma modelimiz var. İş ihtiyacına göre belli kaynakların tam zamanlı olarak görev yaptığı iş modellerimiz olduğu gibi bir ‘ticket’ sistemiyle taleplerin toplanıp belli bir servis düzeyi anlaşması çerçevesinde, ne kadar süre içerisinde müdahale edileceğini, ne kadar süre içerisinde çözüleceğini taahhüt verdiğimiz çalışma modellerimizi de devreye alıyoruz. Ama hepsinden önemlisi yönettiğimiz bu yaklaşımı, izlenebilir hale getirdiğimiz ve performans sonuçlarına müşterilerimizin anlık olarak ulaşabildiği bir hizmet modeline çeviriyoruz. Şirketlerin bütün IT altyapılarını kişilere bağımlı olmaktan çıkardığımız ve daha katma değerli işlere vakit ayırmaya imkan veren, stratejiye kafa yorabilen bir hale çeviriyoruz.” diye konuştu. 

“BSH’da uyguladığımız iş modelini hem Türkiye’de hem bölgede pek çok büyük kurumda çokluyor olacağız”

2021 hedeflerinden de bahseden Danış sözlerini şöyle sürdürdü: “Pandemiyle beraber uzaktan çalışma modeli gelişti. Şu anda hibrit, kontrollü bir şekilde devam ediyoruz. Bu dönem bizim sektörümüz için dünyanın her yerinde uzaktan proje yapabileceğimizi kanıtladı çünkü biz bu dönemde Dubai’de, Arabistan’da, Amerika’da, Almanya’da, Norveç’te pek çok projeyi canlı kullanıma aldık. Bizim bu anlamda ileriye dönük olarak oldukça agresif hedeflerimiz var. Türkiye’de bir teknoloji üssü olmak konusunda bütün yurt dışı onaylarımızı almış durumdayız. Türkiye’den tüm dünyaya hizmet sağlayacağız. BSH’da uyguladığımız iş modelini hem Türkiye’de hem bölgede pek çok büyük şirkette çokluyor olacağız. Bizim şu andaki ciromuzun yüzde 30’unu oluşturan bir kısım, 3 yıl önce yoktu, bu teknolojilerde hizmet vermiyorduk. Teknoloji ve ihtiyaçlar çok hızlı gelişiyor ve biz bütün bu yeni teknolojileri müşterilerimizin hizmetine sunacağız. Bizim için bütün sınırlar kalktı. Türkiye’deki yanı başımızdaki bir şirket ne ise Amerika’da çok ciddi saat farkları olan, çok uzaktaki bir şirket de bizim için aynı noktaya geldi. Bütün stratejimizi bunun üzerine kuruyoruz.”

BSH ile kurduğumuz hayali şimdi gerçekleştirmiş durumdayız!

Dr. Bahri Danış: “BSH ile iş birliğimiz 2017 yılında başladı. Bir vizyonun eseri olarak, aynı yöne bakar şekilde birlikte oturduk ve bir hayal kurduk. BSH’la birlikte bir iş modeli oluşturduk. İlk toplantılarımızda oluşturduğumuz modele, “Kurduğumuz hayale baktığımızda çok inanıyoruz acaba bunu gerçekleştirebilecek miyiz?” diye merak etmiştik. Bugün ise bu hayali sinerjik bir ekip çalışması ve dedikasyon ile nasıl gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. O zaman hayalini kurduğumuz bu hikaye bugün bir başarı hikayesine dönüştü. Şu anda 100 kişinin üzerinde bir ekiple, BSH’la beraber yürüyoruz. BSH’a pek çok farklı teknolojik çözümlerle hizmet veriyoruz. SAP teknolojileri bu alanlardan biri. Verdiğimiz hizmetlerin yüzde 50’si SAP uygulamalarını kapsarken diğer kısmı tamamen SAP dışı teknoloji hizmetlerinden oluşuyor. BSH, Türkiye’den belli alanlarda bütün dünyaya hizmet veriyor. Bu alanların hepsinde aslında gerektiğinde tam zamanlı danışmanlarımızla, gerektiğinde daha MSP modelinde yani oluşan taleplerin anlık olarak bir havuz ekip tarafından eritildiği bir model ile ilerledik ve bir başarı hikayesine birlikte imza attık. Bunu nasıl başardığımızı, nasıl modellediğimizi sadece Türkiye’de değil yurt dışında da anlatıyoruz. Bu anlamda çok ciddi bir stratejik iş birliği oluştu. Biz de Türkiye’den bütün dünyaya hizmet veriyoruz. Daha önce benzer şekilde hizmet verdiğimiz çok değerli kurumlar ve tecrübelerimiz de var. BSH ile bunu taçlandırdık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu