2012: Yılın alıntıları

— Whitman’ın yanıtı.

Cidden?

“Bilmem gereken bir bit yeniği mi var? ”

İlgili Makaleler

— Amerikan Bölge Mahkemesi Hakimi William Alsup, Oracle-Google mahkemesinde Oracle’ın “sıfır” zararı kabul etmesinden sonra avulatlara.

Wow!

“Bu benim yazılım telifleri üzerine şu ana değin okuduğum en dikkatli ve en iyi yazılmış düşünce. Temyizde tasdik edilmezse şaşıracağım.”

— Santa Clara Üniversitesi Hukuk Fakültesi profesörü Tyler Ochoa, Hakim Alsup’un Oracle-Google davasıyla ilgili kararını değerlendirirken.

Hikayenin Hikayesi

“Eğer bu Tokyo depremi için olmasaydı, Sharp halen mekanik kalemler yapıyor olurdu.”

— Atsushi Okitsu, Osaka Girişimcilik Müzesi’nde Sharp’la ilgili bir fuarın organize edilmesine yardımcı olduğu esnada, Sharp kurucusu Tokuji Hayawaka’nın 1923’teki 7.9’luk depremin ardından firmaya nasıl yeniden odaklandığı hakkında konuşurken, ki o depremde karısıyla birlikte iki çocuğunu kaybetmişti ve mekanik kalem fabrikası yerle bir olmuştu. Sharp bu yıl 100’üncü doğum gününü kutladı ama kendisini büyük bir borç batağında buldu.

Ataş ve bürokrasi

“ITU’daki problem şu; o kadar büyük bir bürokrasi ki yapabilecek bir şeyleri yok, ve ofislerinde sessizce oturup ataşları saymak yerine onlar genel olarak faydalı olmayan şeyleri bulmaya çalışıyorlar.”

— Joe McNamee, EDRi’nin icra direktörü, Uluslar arası Telekomünikasyon Birliği’nin bir paket kontrol standardıyla ilgili gizlilik endişeleriyle ilgili

Mutsuz çalışanlar

“Onlar güvenlik korumalarının arkasındaydılar, ama onlar onları bulamadığında, çalışanlar patladı ve diğer şeyleri parçaladı.”

— Sadece soyadından (Zhou) tanıdığımız bir Foxconn çalışanı, Apple iPhone 5’in üretildiği fabrikada Eylül ayında çalışanların çıkardığı isyandan bahsederken. Çalışanlar isyan için korumaların kötü davranışlarını suçladı.

Daha çok mutsuz çalışan

“Buradaki çalışma koşulları berbat, onu geliştirmeye lüzum yok.”

Önceki sayfa 1 2 3 4 5Sonraki sayfa

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu