13 bin kişi bulut tabanlı Paraşüt’ü denedi

Bulut tabanlı fatura ve finansal yönetim uygulaması Paraşüt, e-fatura hizmeti sunmaya başladığını duyurdu. Küçük ve orta ölçekli şirketlerin bulut üzerinden fatura gönderip alınması ve tahsilat takibi yapılmasını sağlayan sistemin fikir babası ve aynı zamanda kurucu ortağı Sean X. Yu, Türkiye’deki KOBİ’lerin teknoloji adaptasyonu, yönetim becerileri ve finansal veriye erişim konusunda yaşadıkları eksiklikleri tamamlamak amacıyla yola çıktıklarını söyledi.
Sean X. YuParaşüt, 2015 yılı boyunca ilk 1000 e-fatura müşterisine bu hizmeti ücretsiz olarak sunacak.

Tahsilatı kolaylaştırıyor

Paraşüt’ün diğer kurucu ortaklarından Fahri Özkaramanlı, “Elektronik fatura sistemi küçük şirketlerin büyümesini teknolojik açıdan kolaylaştırıyor. E-fatura sistemini kullanan KOBİ’ler daha kolay tahsilat yapabildiklerini görüyorlar” diye konuştu.
fahri ozkaramanliSundukları sistemin şimdiye kadar 13 bin kişi tarafından denendiğini açıklayan Özkaramanlı, 1-1,5 yıl içinde 3 bin ücretli kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı. Paraşüt, şu anda 500 şirket tarafından ücretli olarak kullanılıyor.

E-faturayı ilk kullanan KOBİ’ler nalburlar

Paraşüt’ün ürün ve hizmetlerini tanıttığı toplantıda konuşan FIT Solutions CTO’su Koray Gültekin Bahar, Filli Boya sayesinde Türkiye’de sürece ilk dahil olan KOBİ’lerin nalburlar olduğunu anlattı.
koray gultekin baharTürkiye’de, e-faturanın zorunlu olmadığı bir dönemde ilk geçen şirketin Filli Boya olduğunu hatırlatan Bahar, “Bunu, ticaret yaptığı 50 nalbur ile gerçekleştirdi. Böylece Türkiye’de e-fatura sistemini kullanmaya başlayan KOBİ segmentindeki ilk şirketler de nalburlar oldu ” dedi.

İlgili Makaleler

Migros her yıl 950 bin fatura alıyor

Bahar, e-fatura sisteminin şirketlerin üzerindeki yükleri nasıl hafiflettiğine yönelik de örnekler verdi. Türkiye’de her yıl 2 milyar fatura kesildiğini belirten Bahar, “Turkcell sadece kestiği faturaları gönderebilmek için her yıl 10 milyon TL harcıyor. Migros’un bir yıl boyunca kapısından giren fatura sayısı 950 bin. Migros, bu faturaların sisteme girilebilmesi için 60 kişi istihdam ediliyor. Bir fatura minimum 10 günde girilebiliyor. E-fatura sisteminde ise tüm süreçler elektronik olarak işlediği için tahsilat süreleri de kısalıyor” açıklamasında bulundu.
Bahar’ın verdiği bilgilere göre FIT Solutions, şu anda Türkiye’deki e-fatura hacminin yüzde 60’ini karşılıyor.
Hem FIT Solutions hem de Paraşüt, Revo ve Ribbit yatırım gruplarından yatırım aldıkları için kardeş şirket konumundalar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu