Site icon CIO Update

2016 yılına yön verecek 21 veri ve analiz trendi

Sektörde adından söz ettiren beş şirketten 2016 yılında büyük veri ve analiz pazarını şekillendirecek eğilimlere dair ipuçlarını sizler için derledik.

Sosyal, mobil ve bulut platformlarıyla birlikte veri teknolojileriyle ilgili gelişmeler dijital çağın en önemli konularından birisi haline geldi. 2015 yılı büyük veri konusundaki gelişmeleri test sürecinden üretim sürecine geçtiği bir yıl olarak geride kalırken iş zekasına güç verecek yeni veri teknolojilerini tetikleyen bir süreci başlatmış durumda. 2016 yılına merhaba dediğimiz şu günlerde sektörün en önemli oyuncularının veri ve analiz alanındaki öngörülerini bir araya getirdik.

Hadoop dağıtım sağlayıcısı Hortonworks şirketinin CTO’su Scott Gnau, 2016 yılında veri ve analiz konusunda şu gelişmelerin yaşanacağını öngörüyor:

IT sistemleri yönetim çözümleri sağlayıcı Adaptiva şirketinin kurucusu ve CTO’su Deepak Kumar 2016 yılında veri ve analiz konusunda şu gelişmelerin yaşanacağını öngörüyor:

FirstFuel Software şirketinin önde gelen enerji analiz uzmanlarından Badri Raghavan 2016 yılında veri ve analiz konusunda şu gelişmelerin yaşanacağını öngörüyor:


İş zekası ve analiz konusunda çözümler sunan Tableau Software şirketinin ürün pazarlama direktörü Dan Kogan büyük veri konusunda 2016 yılı içerisinde şu gelişmelerin yaşanacağını öngörüyor:

Terada şirketinin veri depolama ve büyük veri analiz uzmanı olan kurumsal sistemler genel müdürü Dan Graham büyük veri konusunda 2016 yılı içerisinde şu gelişmelerin yaşanacağını öngörüyor:

Exit mobile version