2017’nin en iyi işverenleri açıklanıyor

Great Place to Work Enstitüsü, Türkiye’nin En İyi İşverenlerini 24 Mayıs’ta açıklayacak. Türkiye’de beşinci kez duyurulacak listeye girmeye hak kazanacak şirketlerde; güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, takım ruhu ve gurur kriterleri aranıyor.

Ayrıca çalışan odaklı yönetim anlayışıyla yüksek güven kurum kültürüne sahip olma faktörü dikkate alınıyor. Listeye giren şirketler sadece ciro ya da ekonomik başarıları üzerinden değil, çalışanlarının mevcut kurum kültürleri hakkındaki düşünceleri ve İK uygulamalarının bütünü üzerinden bağımsız bir şekilde değerlendiriliyor.

İlgili Makaleler

Her yıl 56 ülkede binlerce işletmenin ve milyonlarca çalışanın dahil edildiği çalışmalar sayesinde çalışanları ve şirket kültürünü derinlemesine analiz eden Great Place to Work Enstitüsü, kurumların kültürel dönüşümüne destek oluyor. Bu yıl Türkiye’de 24 Mayıs’ta gerçekleştirilecek etkinlikte, mükemmel işveren olabilme özelliğine sahip kurumlar ödüllerini alacak. Güvenilirlik, saygı, hakkaniyet, gurur ve takım ruhu gibi beş Great Place to Work felsefesine ait boyutun değerlendirildiği analiz çalışmalarına Türkiye’den 2012 yılından bugüne 450’nin üzerinde kurum katıldı. Kapsamlı ve deneysel araştırmalar baz alınarak geliştirilen analizlere katılım her yıl giderek artıyor.

Çalışanlarında güven duygusu inşa eden şirketler ekonomik açıdan daha güçlü

Geçmiş dönemlerde yapılan araştırmalar, çalışan odaklı ve güven ortamının sağlandığı şirketlerde çalışanların daha yetkin olduğunu, hizmetlerin ise daha kaliteli verildiğini gösteriyor. Bu durum, şirketlere işgücünün daha verimli, işe alım ve sağlık gibi giderlerin ise daha az olması şeklinde yansıyor. Çalışanlarında güven yaratabilmiş iş yerlerinin ekonomik performansı ve krizlere karşı dayanıklılığı daha yüksek oluyor. Great Place to Work Türkiye Enstitüsü tarafından yapılan analizler Türkiye’de toplam 230 binden fazla çalışanı temsil ediyor.

Şirketler için kurum kültürü artık stratejik bir yatırım

Great Place to Work Enstitüsü, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurumların sadece ekonomik başarılarını değil, insan odaklı yaklaşımları ile İK uygulamalarının bütünselliğini, kurum kültürüne uygun, uyumlu ve doğru entegre edildiğini değerlendirecek. Ayrıca İK uygulamalarının yöneticiler dahil tüm çalışanları kapsaması, çeşitliliği, özelleştirilmiş ve orijinal olması göz önünde bulundurulacak. Mükemmel ve sürdürülebilir iş yeri kültürlerinin gelişimine katkıda bulunan analizlere katılım sağlayan kurumlar, işveren markalarının bilinilirliğini duyurma fırsatı bulacak.

Bu yıl 57 bin çalışan analiz edildi

Bu yıl Türkiye’de 92 firmanın 57 bin çalışanı ve kurum kültürü alanındaki uygulamaları analiz edildi. Çalışanlarının değerlendirmeleri ve kurum kültürü alanındaki uygulamaları incelenen şirketlerden “Türkiye’de En İyi İşverenler” unvanını almaya hak kazananlar açıklanacak. Bu yıl beşincisi açıklanacak listede ödüller, çalışan sayısına göre 20-50, 50-250, 250-500, 500–2000 ve 2000+ olmak üzere beş kategoride verilecek. Aynı zamanda araştırmaya katılan şirketler; “Yaşam Boyu Öğrenme”, “İş Yaşam Dengesi”, “Çalışan Sağlığı ve İş Güvenliği”, “Fırsat Eşitliği ve Kadınların Desteklenmesi”, “Diversity”, “Farklı Kuşakların İşbirliği ve Kadın İstihdamında Sürdürülebilirlik” temaları altında değerlendirilecek. Bu alanda fark yaratan uygulamalara sahip şirketler özel ödül almaya hak kazanacak. Ayrıca bu sene “IT’nin En İyi İşverenler”i ve “Pharma’nın En İyi İşverenler”i olmak üzere farklı iki sektöre de ödül verilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu