2020’de internetin damarlarından 32 eksabayt veri aktı

DE-CIX değişimlerindeki veri trafiği, 2020'de tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ağlardan geçen toplam 32 eksabayt trafik ise sekiz milyon yıl süren bir video görüşmesine eşdeğer.

Frankfurt merkezli internet değişim operatörü, DE-CIX İnternet Değişim Noktaları’ndan geçen toplam veri trafiği hacmini açıkladı. DE-CIX’e göre, Frankfurt’taki veri trafiği geçen yıl iki kez rekor seviyelere ulaştı. İlki, Mart 2020’de ilk kısıtlama turunun başladığı ve saniyede 9 terabitlik (Tbps) rekor bir veri aktarım hızıyla sonuçlandığı zamandı. İkinci rekor ise veri trafiğinin 10 tb/sn’ye daha da yükseldiği Kasım ayında gerçekleşti.

DE-CIX Teknoloji Bölümü Başkanı Dr. Thomas King ise konu hakkında, “İnternetin olağanüstü geçen 2020 yılına ve korona salgınına direneceğini en başından biliyorduk, ancak şu anda bu kadar yüksek bir rakamı görmek bizim için oldukça önemli ve gurur verici. İnternet değişimlerimizde, özellikle evden çalışma (video görüşmeleri ve VPN bağlantıları) ve eğlence (streaming ve çevrimiçi oyun) alanlarında veri trafiğinin geçtiğimiz yıl nasıl arttığını gözlemledik. Artık her zamankinden daha önemli olan dijital hizmetler ve uygulamalar, mümkün olan en az gecikme süresiyle hizmet sağlamalı.” dedi.

COVID-19’un küresel internet altyapısını nasıl etkilediğini incelemek için geçen yıl çalışma yapan DE-CIX, “The Lockdown Effect: Implications of the COVID-19 Pandemic on Internet Traffic” adlı bir çalışmada yayınlandı. Raporda, şirketin internet üzerinden daha fazla veri akışı sağladığı ve verilerin bir hafta boyunca daha eşit şekilde aktığı görüldü. Bu sonuç, hafta içi ağ kullanımının hafta sonu trafik modellerine daha çok benzediğini ortaya koydu.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu