Site icon CIO Update

2020’nin öne çıkan 10 teknolojisi açıklandı!

Machine learning , artificial intelligence, ai, deep learning blockchain neural network concept. Brain made with shining wireframe above multiple blockchain cpu on circuit board 3d render.

CompTIA, yeni iş ve gelir elde etme kabiliyetine göre sıralanmış yıllık gelişen teknoloji listesini açıkladı. Yapay zeka (AI) ve 5G, listesini başında yer alıyor.

CompTIA’nın Gelişen Teknoloji Komitesi, bu iki teknoloji etrafında oluşturulan çözümlerin teknolojiyle uğraşan şirketler üzerinde en büyük etkiye sahip olacağını söylüyor. 2020’de öne çıkan teknolojileri değerlendiren CompTIA Gelişen Teknoloji Komitesi başkanı Michael Haines ise “Bu yeniliklerin teknoloji işi üzerinde büyük etkisi olacak. Şirketlerin şimdi önümüzdeki ani ve köklü değişime hazırlanmaları gerekiyor.” dedi.

İşte CompTIA’nın Gelişen Teknoloji Komitesi’ne göre 2020’nin en iyi 10 teknolojisi:

Yapay zeka ve 5G, 2019’un listesinden bir puan yükseldi. Bu iki teknolojiyi, üçüncü sıraya yerleşen IoT takip etti.

CompTIA Gelişen Teknoloji Komitesi İcra Kurulu üyesi John Rice, AI ve 5G’nin önümüzdeki birkaç yıl boyunca muazzam bir etki yaratacağını ve her ikisinin de teknoloji devrimini yönlendireceğini kaydetti. “AI, neredeyse her yazılım sistemine gömüldüğünden ve daha akıllı sistemler yapmak için süreç otomasyonunda kullanıldığından muhtemelen en kısa vadeli etkiye sahip olacak.” açıklamasında bulunan John Rice, 5G’nin etkisini göstermesinin biraz daha uzun süreceğini ve 5G’nin diğer teknolojilere, kendi potansiyellerine ulaşmak için ihtiyaç duydukları temeli kazandırmak için artan hız ve gecikmeyi sağladığını belirtti.

Artırılmış ve sanal gerçeklik ile biyometri de 2020 listesinde yükselirken, blockchain ve robotik birkaç sıra geriledi. 2020 listesine doğal dil işleme ve kuantum hesaplama teknolojileri eklenirken, geçen yılki listede yer alan drone’lar ve 3D baskılar bu yıl listeye dahil edilmedi.

Exit mobile version