4K, 8K için süper hızlı SD kartlar geliyor

SD Association , 4K ve 8K video’ları depolamak için optimize edilen yeni “video hızı” SD kartlarının bilgisini verdi.

Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan SD kartlar yeni bir SD 5.0 standardı kullanıyor. Mevcut SD kartların bir seferde sadece bir 4K dosyayı işleyebilirken, yeni kartlar eş zamanlı olarak kullanıcıların çoklu 4K video dosyalarına erişim ve kayıt etmesine imkan sunuyor.

Hızlı kayıt ve 4K ve 8K videonun çıkarımı için özel bir denetleyiciye sahip olan yeni kartlar kartlar mevcut SD kart yuvaları ile de uyumlu olacak.

Yeni kartlarda insanların doğru türü seçmesine yardımcı olmak için  “Video hızı” ibareleri olacak. Eğer 4K video kaydı için bir kart arıyorsanız, saniyede 60 MB ardışık yakalama hızlarını destekleyen “V60” ibaresine bakmanız gerekiyor. 8K video için ise saniyede 90 MB’a kadar aktarım oranları sunan V90 ibaresi aradığınız seçenek olacak. Kartlar ayrıca normal SD kartları gibi de işlev görebilecek ve en son NAND flash mimarisine sahip olacaklar.
Yeni kartların fiyatı konusunda açıklama yapılmazken, en yüksek kapasiteli SD kart SanDisk’in 512 GB’lık Extreme Pro 400 dolarlık bir fiyat etiketine sahip.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu