5G ile sakal tıraşı yapan robot berber dikkatleri üzerine çekti

İngiliz telekomünikasyon şirketi EE'nin bir reklamında 5G kullanılarak ünlü oyuncu Tom Ellis bir robot kolu aracılığıyla tıraş edildi.

İngiltere’nin özellikle 5G ağında iddialı telekomünikasyon şirketlerinden EE, yeni bir tanıtım kampanyası ile dikkatleri üzerinde topluyor. EE hazırladığı reklamda, 5G kullanarak ünlü oyuncu Tom Ellis’i uzaktan erişimle yönetilen bir robot kolu aracılığı ile tıraş ediyor. Londra’nın Clapton bölgesinde yer alan berber, Galler’de deniz seviyesinden 729 metre yükseklikte ve Londra’dan 400 km uzaklıktaki Snowden’da bulunan oyuncunun sakalını kesiyor. Elbette başlangıçta gergin olan oyuncu Ellis, yine EE şirketinin görüntülü konuşma özelliği ile berberi görüyor ve rahatlıyor. Mesaj çok net: Kesintisiz hız ile sakalınızı kesebiliriz!

En düşük gecikme

Robot kolun arkasındaki isim ise The Mill isimli robotik şirketi. Şirket bu proje için sadece jilet ve ustura kullanabilmek üzere geliştirilen özel bir robot kolu tasarlamış. Gelişmiş görüntü yakalama teknoloji sayesinde tıraş edilecek kişinin kafası, teni ve sakalı en ince ayrıntılarına kadar robotun işleyeceği veri haline dönüştürülüyor. Robotun algılayıcıları milimetrenin onda biri hassasiyetinde ölçüm yapabiliyor. Gerisi EE’nin low-latency yani çok düşük gecikme özelliği ile gerçekleşen veri transferine kalıyor. Tanıtımın sonunda görüyoruz ki Ellis, pürüzsüz ve daha da önemlisi kesiksiz veya kansız bir cilde kavuşuyor. Ellis, “Robotik bir berber tarafından tıraş edilmek oldukça tuhaf bir his. İnternetin geldiği noktayı göstermek adına birilerinin boynunu ‘taşın altına koyması’ gerekiyorsa ben hazırım.” diyor.

EE ürün ve cihaz teknoloji müdürü Sam Kemp ise 4G ile İngiltere’nin %99’unu kapsama alanı içine aldıklarını, 5G ile de hızla genişlediklerini söylüyor: “Müşterilerimize yeni fikirler verip onlara inovasyona teşvik edecek bir teknolojiye imza attığımız için çok gururluyuz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu