5G’li iPhone 12 sonunda 13 Ekim’de tanıtılacak mı?

Apple’ın 13 Ekim için yeni bir ürün lansman etkinliği duyurması üzerine iPhone 12'nin piyasaya sürüleceği beklentisi başladı.

Apple, önümüzdeki hafta düzenleyeceği etkinliğin başlığı olan “Hi, Speed” ile kullanıcılara birkaç ipucu veriyor: Yüksek hızlı hizmetler sunan ve şirketin en yeni A14 çipini çalıştıran 5G iPhone’ların piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

iPhone 5’in 2012’de piyasaya sürülmesinden bu yana Apple, yeni iPhone’ları Eylül ayında tanıtıyordu fakat geleneği ilk kez bu yıl bozdu. Şirket, bu yıl Eylül ayında A14 işlemcisini, yeni iPad ve iPad Air modelleriyle birlikte yeni bir Apple Watch piyasaya sürdüğü bir etkinlik düzenledi, ancak iPhone tarafında bir duyuru olmadı.

Geciken lansmanın sebebi ise tedarik sorunlarından kaynaklanıyordu. Temmuz ayındaki bir rapora göre Apple, iPhone 12 5G’de dört hafta ile iki ay arasında gecikme yaşadı. Gecikmenin, yılın başlarında Çin’deki fabrikaları ve ofisleri pandemisi nedeniyle kapanmasından kaynaklandığı ve Apple’ın California, Cupertino’daki ana ofisinin de bir rol oynadığı söyleniyordu. Gecikme daha sonra Ağustos ayında bir kazanç görüşmesinde Apple tarafından onaylandı.

4 yeni model tanıtılabilir!

9to5Mac’e göre, Apple’ın etkinlikte 5.4 inç iPhone 12, 6.1 inç iPhone 12 Max, 6.1 inç iPhone 12 Pro ve 6.7 inç iPhone 12 Pro Max olmak üzere dört yeni iPhone 12 modelini piyasaya sürmesi bekleniyor.

Dördü de Apple’ın daha önce duyurulan A14 çipi tarafından desteklenecek ve boyutlar, modeller arasında farklılaştırıcı faktör olarak hizmet edecek. Daha küçük iki modelin arka tarafında çift lensli bir kurulum olması beklenirken, daha büyük iki model yeni bir LiDAR tarayıcı ile üç kamera dizisi sunacak. OLED ekranların dört modelin hepsinde olması bekleniyor ve özellikle 5G, seride standart olarak sunulabilir.

Yeni modellerin maliyeti bilinmemekle birlikte Haziran ayında çıkan bir rapor, telefonların kulaklık veya güç adaptörü olmadan gönderilebileceğini öne sürdü. Apple analisti Ming-Chi Kuo, telefonla birlikte bir güç adaptörü bile göndermeme kararının, Apple’ın iPhone 12’nin fiyatını iPhone 11 ile aynı seviyede tutma arzusundan kaynaklandığını söyledi. iPhone 11 ise 699 dolardan başlıyor.

Daha sonraki raporlar, telefonların aslında daha düşük bir fiyattan başlayabileceğini öne sürdü. Bazı haberlere göre iPhone 12 mini olarak adlandırılabilecek 5,4 inçlik iPhone, 64 GB’lık bir sürüm için 649 dolardan başlayabilir.

iPhone etkinlikleri hiçbir zaman iPhone’ların tek başına duyurulmasını kapsamadı. Bu nedenle Apple’ın daha küçük ve daha uygun fiyatlı HomePod akıllı hoparlörler piyasaya süreceğine dair bazı spekülasyonlar var. Etkinlik için ayrıca yeni kulak üstü kulaklıklar, AirTag öğe izleyiciler, yeni bir Apple TV ve bir Siri uzaktan kumanda da olabilir.

13 Ekim’deki etkinlik Türkiye saati ile 18:00’da başlayacak ve Apple.com’da canlı olarak yayınlanacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu