ABD, artan İran tehdidine karşı siber ittifakı güçlendiriyor

ABD Başkanı Biden, geçtiğimiz hafta Orta Doğu'ya yaptığı gezide İsrail ve Suudi Arabistan ile siber iş birliğini genişletme sözü verdi.

Geçtiğimiz hafta Orta Doğu’ya yaptığı gezide İsrail ve Suudi Arabistan ile siber iş birliğini genişletme sözü veren ABD Başkanı Biden’ın iş birliğini siber güvenlik uzmanları, İran’dan yükselen dijital tehdide doğrudan bir yanıt olarak yorumluyor. İş birliği kapsamında taraflar siber güvenlik ortaklıklarını güçlendirmek ve siber tehditler ile kötü niyetli aktörlerle ilgili bilgileri paylaşmak için ikili anlaşmalar imzaladılar.

Yeni bir vizyon ve siber kubbe

American Enterprise Enstitüsü’nde araştırma görevlisi Jason Blessing, “Biden’ın gezisi siber dünyadaki ortak düşmanı olan tarafları birleştirdi.” diyor. Blessing, İran’ın ortak düşmanının ABD’ye, muhtemelen resmi ilişkiler kurmak için gizli görüşmelerde bulunan iki Ortadoğu ülkesi arasında daha güçlü ittifaklar kurması için bir pencere sunduğunu da sözlerine ekledi.

İsrail ise yükselen İran tehdidine yanıt olarak Haziran ayında, dijital saldırılara karşı savaşmayı amaçlayan bir ulusal savunma sistemi olan “siber kubbe” inşa etmeyi planladığını duyurmuştu. İsrail Ulusal Siber Müdürlüğü başkanı Gaby Portnoy, Tel Aviv’deki bir konferansta, “İran siberde baskın tehdit haline geldi. Onların farkındayız, çalışma yöntemlerini biliyoruz ve müdahale için yerimizi aldık.” açıklamasında bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu