ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan “Siber Güvenlik Dairesi”

21. yüzyılın ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan yeni dairede Dijital Politikalar geliştirilecek.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken‘ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu yeni siber güvenlik dairesi, 21. yüzyılın ihtiyaçlarına uygun olarak tasarlanan yeni dairede Dijital Politikalar geliştirilecek. Konu hakkında konuşan Blinken, “Dijital bir devrim yaşıyoruz. Bu amaç doğrultusunda insanlarımıza en iyi şekilde hizmet etmek, teknolojide rekabetçi kalabilmek ve değerlerimizi müdafaa edebilemek amacıyla yeni dairemizi hazırlıyoruz. Önümüzde açılan bir pencere var. Buradan ulusumuzu geleceğe taşımak için gerekli tüm adımları atmaya kararlıyız.” dedi.

Blinken, arkasına aldığı bütçe ile bu daireyi daha özerk kılarak bilim ve teknoloji dünyasından insanları bünyeye katma yetkisine sahip olacak. Yani hedefler yerini bulursa bu dairede bürokrasi yerine bilim odaklı bir anlayış hakim olacak.

Yeni elçi tipleri

Blinken önceliklerinin siber tehditleri ortadan kaldırmak, internet özgürlüğü sağlamak ve veri ihlallerinin önüne geçmek olduğunun altını çizgi. Bunun için ABD’nin müttefik ülkelerle yoğun bir çalışma içerisinde olacağını da söyledi. Bu tarz bir oluşumun dışişlerine bağlanması da yeni tip elçiliklerin gündeme gelmesini sağladı. ABD artık teknolojik gelişmeler odaklı yeni tip bir elçilik geliştirerek diplomaside değişim başlatabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu