ABD federal yetkilileri siber saldırı konusunda Rusya’ya dikkat çekiyor

Son dönemde yeni saldırı metodlarının uygulandığını belirten FBI, siber güvenlik farkındalığı yaratılmasının altını çizdi.

ABD’de FBI bünyesinde çalışan siber güvenlik uzmanları yeni bir rapor yayımlayarak Rusya’yı tehdit olarak gördüklerini yineledi. Rapora göre Rusya, kritik altyapılara saldırılar konusunda hazırlık içerisinde.

Rapor aynı zamanda Rusya’nın gelişmiş saldırı teknik ve taktiklerini de ele alıyor. Hatta son dönemde yeni saldırı metodlarının uygulandığını belirten FBI, siber güvenlik farkındalığı yaratılmasının öncelikli hale getirilmesinin altını çizdi.

Öncelikli hedef bulut

Biden ve Putin arasında devamlı olarak siber güvenlik konusunun gündeme geldiği biliniyor. İkili birbirlerini suçlarken diğer taraftan siber saldırı yöntemlerini geliştirmeyi ihmal etmiyor. İki ülke arasında 2015 yılında yaşanan Ukrayna krizi de benzeri bir olaydan alevlenmişti. Bu olayda BlackEnergy isimli kötü niyetli yazılım birçok enerji altyapısını sekteye uğratmıştı.

Raporda Rusya’nın yeni hedefinin pandemi döneminde altın çağını yaşayan bulut ortamına işaret ediyor. İddialara göre Rusya’daki hackerlar devletin de desteği ile bulut üzerindeki kritik bilgileri ele geçirmeye odaklanmış durumda.  Microsoft Exchange, Cisco başta olmak üzere tüm yazılım ve donanım üreticilerinin güvenlik güncellemeleri konusunda müşterileriyle sıkı temas etmesi de tavsiye ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu