ABD, Rusya’nın siber tehdidi üzerine Litvanya’ya siber ekip gönderdi

ABD Rusya'nın Ukrayna'yı işgaliyle artan çevrimiçi tehditlere karşı savunmaya yardımcı olmak için siber kuvvetleri Litvanya'ya gönderdi.

ABD Siber Ulusal Görev Gücü komutanı Tümgeneral Joe Hartman geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, ABD’nin Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden bu yana artan çevrimiçi tehditlere karşı savunmaya yardımcı olmak için siber kuvvetleri Litvanya’ya gönderdiğini söyledi. Hartman, Nashville’deki bir yuvarlak masa röportajında ​​gazetecilere verdiği demeçte, “Litvanya’daki konuşlandırmamız doğrudan Ukrayna’da devam eden krizle ilgiliydi.” dedi.

Amaç Rusya’ya saldırı değil

Hartman, ABD ve Litvanya’nın bu hafta başlarında olağandışı bir açıklamayla ortaya çıkardığı ve şu anda sonuçlandırılan Litvanya operasyonunun, Rusya’nın Baltık ülkelerine ve bölgedeki diğer kuruluşlara yönelik oluşturduğu tehdit nedeniyle “sıraya alındığını” söyledi ve “Ukrayna ve Litvanya’daki ABD operasyonlarının dostane ağlarla sınırlı olduğu ve Rusya’dan tırmanan bir yanıtı tetiklememesi gerektiği konusunda çizgimizi çekiyoruz. Yani Rusya’ya saldırmıyoruz.” dedi. Litvanya Ulusal Savunma Bakan Yardımcısı Margiris Abukevicius ise yaptığı açıklamada, üç aylık operasyonun katılımcılara geniş istihbarat ve gelişmiş beceriler sunduğunu belirtti.

Hartman’a ek olarak ABD Siber Komutanlığı’nın başındaki General Paul Nakasone, geçen ay Kongre’ye, Moskova’nın 24 Şubat’ta işgale başlamasından bu yana ABD’nin Ukrayna’ya ve NATO müttefiklerine ve ortaklarına verdiği desteğin, Rus siber saldırılarını püskürtme çabalarını desteklediğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu