ABD Siber Güvenlik Sözcüsü: Tek başımıza bu işi yapamayız

Başsavcı yardımcısı Lisa Monaco, siber suç ve suçlulara karşı yalnız hissettiklerini ve bu işi tek başına çözemeyeceklerini belirtti.

Joe Biden seçildiği günden itibaren siber güvenlik konusunu çözmeyi öncelikli hale getirdi. Neredeyse her hafta bir siber güvenlik zirvesi düzenleyen Biden yönetimi, bu sefer de başsavcı yardımcısı Lisa Monaco ile bir çıkış düzenledi. Monaco, Adalet Bakanlığı’nın siber suçlara ve suçlulara karşı mücadele etmek gibi bir görevde yalnız hissettiklerini ve bu işi tek başına kotaramayacaklarına dair görüş belirtti.

Acil önlem alınmalı

Sanal olarak gerçekleşen bir siber güvenlik toplantısında Monaco’nun bu sözleri büyük yankı buldu. Colonial Boru Hattı üzerine yapılan yeni bir analizi değerlendiren Monaco, sunumunu bu sözlerle sonlandırdı: “Ülke olarak bazı değerlerimize sahip çıkmakta zorlanıyoruz. Sıkıntılar şirketleri ve ulusumuzu zora sokuyor. Saldırıya maruz kalan her kurumun ivedilikle güvenlik kurumlarıyla iletişime geçmesini öneriyoruz.”

Monaco ayrıca kripto paralardaki düzenbazlığı önlemek için yeni bir girişim başlattıklarını dile getirdi. Bu girişimin daha şimdiden sonuç verdiği ve Colonial Boru Hattı için ödenen paranın 2.3 milyon dolarını geri getirdiği ifade edildi: “Herkes şunu çok iyi bilsin ki hiçbir siber saldırıyı takipsiz bırakmıyoruz. Kişileri gerçek yargı karşısına çıkarıp hapse atana kadar durmayacağız.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu