ABD Siber Savunma Bakanlığı’na göre Rusya siber saldırısının etkileri büyüyor

Başkanlık seçimiyle birlikte ABD, adeta siber bir paranoya yaşıyor. Çin ve Rusya başta olmak üzere çeşitli ülkelere suçlama yapan ABD, son olarak ülkede bir siber kahraman olarak kabul edilen General Paul Nakasone tarafından yeni bir açıklama ile çalkalandı. Nakasone’ye göre, Rusya kaynaklı saldırılar aslında başkanlık seçimiyle sadece görünürde ilgiliydi. General, durumun çok daha vahim olduğunu saldırganların ticaret ve silah gibi ulusal kaynaklara erişim yapmaya yeltendiklerini daha yeni tespit edebildiklerini ifade ediyor.

Karanlık dijital tablo

Henüz iki ay önce saldırıları bertaraf ettiklerini belirten Nakasone, dokuz ay önce gerçekleşen bir saldırıyı yeni fark ettiklerini itiraf etti: “Araştırmalarımızı derinleştirdiğimiz zaman 250’ye yakın federal kuruluşun etkilenebileceği karanlık bir tablo fark ettik. Ne yazık ki Rus kökenli saldırganlar yeni nesil nükleer silah ve araştırmalara da sızmış olabilir.”

Sanal soğuk savaş

Saldırıların kaynağına dair detay paylaşmaktan çekinen Nakasone’nin açıklamaları üzerine bazı uzmanların ABD’nin siber savunmada bu kadar zayıf düşebilmesinin kabul edilebilir tarafı olmadığını dile getiriyor. Dozu artan açıklamalar gerçekten ABD’yi dipsiz bir sanal soğuk savaşa çekebilir. Yeni açıklamalar bile Nakasone’nin otoritesinin sorgulanmasına neden olmuyor. Soru işaretleri ve eleştiriler ABD hükumetinin siber güvenlik konusunda ortaklık yaptığı FireEye şirketine yöneliyor. Muhtemelen bu olaylar nedeniyle Nakasone tahtından olmayacak fakat bunun yerine FireEye günah keçisi ilan edilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu