ABD’de okul otobüslerinde yapay zeka destekli kamera testleri başladı

Ava isimli yapay zeka motoru ile özellikle sürücülerin kurallara ne kadar uyduğunu göstermesi hedefleniyor.

Öğrencilerin güvenliği konusunda birçok farklı aşama var. Sacramento eyaletinde okul otobüslerindeki güvenliği artırmak için pilot bir uygulama başlıyor. Bölgedeki okullar BusPatrol isimli şirketle ortak hareket ederek okul otobüslerinde gelişmiş yapay zeka destekli kamera kullanmaya başlıyor. “Ava isimli yapay zeka motorunun özellikle sürücülerin kurallara ne kadar uyduğunu göstermesini istiyoruz.” diyerek programın amacını açıklıyor BusPatrol CEO’su Jean Souliere.

Şeffaf veriler ışığında…

Ava aynı zamanda trafikteki diğer araçların da otobüslerle etkileşimini kontrol edecek. Örneğin, öğrencilerin inip bindiği zaman, otobüsün levhası yanıyorsa arkadaki araçların hareket etmemesi gerekiyor.

Ava sabırsız sürücüleri de tespit ederek bu sorunun üstesinden gelmeyi planlıyor. “Bunun için kameralarımızı harekete duyarlı olarak geliştirdik çünkü güvenlik sadece sınıf içiyle sınırlı bir konu değil. Öğrencinin evinden dışarı adım attığı anda tüm güvenlik koşullarının sağlanması gerekiyor.” diyor Eğitim Bakanlığı’na bağlı Christina Pritchett.

Pilot uygulamadaki bilgiler belli bir seviyeye gelince diğer eyaletlerin de kullanımına sunulması planlanıyor. Bunun için de Ava’nın verilerinin gerekli tüm mercilere paylaşıldığı şeffaf bir platform olduğu söyleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu