ABD’de su tesislerine siber saldırılar devam ediyor

FBI ve ona bağlı siber güvenlik birimleri yeni ve gelişmiş güvenlik önlemlerini uygulamaya başladı.

Siber saldırıların son dönemdeki hedefi kritik altyapılar. Petrol ve enerji hatları başta olmak üzere çeşitli saldırılara maruz kalan ABD’de FBI ve ona bağlı siber güvenlik birimleri yeni ve gelişmiş güvenlik önlemlerini uygulamaya başladı. Özellikle su tesislerinin son derece savunmasız olduğu gerçeği ortaya çıktı. Zaten çeşitli su arıtma tesislerinde yaşanan aksaklıkların arkasında siber güvenlik açıklarının olduğu anlaşıldı.

İlk hedef yüzeysel saldırıların önünü kesmek

FBI’ın yeni uygulamasıyla sistemini güncelleyen ilk altyapı şirketi Maine Waste isimli su arıtma tesisi oldu. Sisteme bağlı bilgisayarların eski ve yazılımlarının güncellikten uzak olmasına ek olarak tahmin edilebilir şifrelerin değiştirilmesi tesisi çok daha güvenli hale getirdi. Florida’da yer alan Bangor Water isimli bir diğer şirket ise personelinin siber riskler karşısında savunmasız olduğunu fark edince yoğun bir eğitim programı başlattı.

Su tesislerinin yöneticilerinin ortak görüşü en azından yüzeysel saldırıları engelleyerek halkı su erişiminden mahrum bırakmamak. FBI’ın tek tek tesisleri analiz edip danışmanlık verdiği bu sürecin bir süre daha devam etmesi bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu