ABD’li restoran zinciri robot aşçıları işe alıyor!

ABD’de 13 eyalette 350’den fazla restoranı bulunan büyük hamburger zinciri White Castle, verimliliği artırmak adına robot aşçılarla çalışacak.

Miso Robotics isimli robotik geliştirmeler yapan bir şirketle anlaşan White Castle, işlerin yoğun ve pandemi önlemlerinin görece düşük olduğu Kaliforniya’da 10 farklı restoranda 10 robot aşçıyı çalıştıracak.

Robotlar müşteri deneyimini artırıyor

Miso Robotics’in mutfak işlerini kolaylaştırma sloganıyla hazırladığı yeni nesil robotlara Flippy ismi veriliyor. Direkt olarak restorandaki tek aşçı olmak yerine uzman şefe yardımcı olan Flippy sayesinde kimse korkulduğu gibi işinden olmayacak. Çünkü White Castle yetkilileri mevcut çalışanları ve iş konsantrasyonunu müşteri deneyimini iyileştirmeye çoğunlaştıracaklarını ifade ediyor. Özellikle gece vardiyasında siparişlerin azaldığı dönemde şefin de yükünü ve vardiyasını hafifleten Flippy robotlar günde 360 servis hazırlayabiliyor.

White Castle CEO’su Lisa Ingram, “Yapay zeka ve otomasyon alanına yatırım yapıp çeşitli denemeler yapmak ve operasyonlarımızı daha iyi hale getirmek istiyoruz. Fast-food sektöründe rekabet çok ve Miso Robotics bize inovasyon anlamında büyük katkı sağladı.” diyerek teknolojiyi kullanmaya devam edeceklerinin sinyalini verdi. Flippy’nin uzun dönem katkılarını merak etsek de şu an için sadece robotları merak eden müşteriler nedeniyle siparişlerin artacağına kesin gözüyle bakılıyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu