ABD’ye göre “siber mermiler” sanal savaşta kullanılmalı

ABD Ulusal Siber Savunma Direktörü Chris Inglis, ABD’nin siber kurşunları kullanmaya hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

Ülkenin Ulusal Siber Savunma Direktörü ve alanındaki en yetkili isim Chris Inglis, son dönemde artan hackleme ve benzeri olaylara karşı ABD’nin siber kurşunları kullanmaya hazırlıklı olması gerektiğini söyledi. ABD Başkanı Joe Biden’a özellikle altyapıları hedef alan saldırılara karşı caydırıcı bir tepki koyması yönünde baskı yapıldığı biliniyordu.

Hedefleri çevrimdışı haline getirmek!

“Sanıyorum ki yakında bazı siber mermileri ateşleyeceğiz. İnanıyorum ki bu yolla, ülkemize yapılan siber saldırıların önünü kesmiş olacağız.” şeklinde konuşan Inglis, “Net bir hedef gördüğümüzde o hedefi imha ya da bu aşamada çevrimdışı haline getirecek kapasitemiz var. Benim tavsiyem böyle bir hedefin belirlendiği durumda tereddüt etmemek.” diyor.

Ancak Inglis’e göre, sadece ortaya çıkan hedeflere saldırmak yeterli bir çözüm değil: “Ulus olarak çok daha fazlasını ortaya koymalıyız. Örneğin, Rusya kaynaklı düzenli saldırılar yapıldığını görüyoruz. Benim tavsiyem zaten bilinen bu kaynakların saldırmasını beklemek yerine onları baştan ortadan kaldırmak. Elbette her eylemi kamuoyu önünde açıklamamız da gerekmiyor. Bazı önlemleri aldığımızı kimseye açık etmek zorunda değiliz.”

Inglis agresif kabul edilebilecek politikalarını kırmızı çizgi örneğiyle de açıklıyor: “Kırmızı çizgilerin iyisi kötüsü olmaz. Kırmızı çizgiler son derece nettir.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu