Abu Dhabi’den siber güvenlik konusunda önemli birleşme

BAE'nin en büyük telekom şirketi Etisalat ve Trend Micro ile ortak projeler yürüten Abu Dhabi ekibi, güvenliği öncelikli hale getiriyor.

Siber tehditler son dönemde kritik altyapıları hedef alıyor. Bu da Abu Dhabi’deki petrol boru hatlarını gündeme getiriyor. Abu Dhabi bu sorunu çözmek için yeni adımlar atıyor. Son olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük telekom şirketi Etisalat ve güvenlik şirketi Trend Micro ile ortak projeler yürüten Abu Dhabi ekibi, güvenliği öncelikli hale getiriyor.

Güvenli bir zemin oluşturmak

Cyber Eye ismiyle kurulacak yeni siber güvenlik platformunun en önemli özelliği gerçek zamanlı tehdit tespiti. “Bugün dijital dönüşüm stratejimizde bizi ileriye taşıyacak önemli bir yolculuğa çıkıyoruz. Hükumetimiz başta olmak üzere kritik altyapıları ve tüm dijital varlıklarımızı koruma altına alıyoruz.” diyor hükümette dijital bakanlıkta yönetici olan Mohamed Al Askar.

Son yapılan araştırmaya göre BAE coğrafyasındaki şirketlerin %61’i yemleme ya da fidye yazılım gibi zararlı uygulamalara maruz kaldığı düşünüldüğünde hükümetin bu adımı çok daha anlamlı oluyor. Aksi takdirde yakın gelecekte şirketlerin bölgede çalışmayı güvenli bulmadığı için yatırım yapmakta çekinebileceğinden korkuluyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu