Ağ güvenliği ve ADC pazarı 2024’e kadar 19 milyar dolara ulaşacak

Dell'Oro Group'un yeni araştırmasına göre, Ağ Güvenliği ve Veri Merkezi Cihazı pazarının 2024 yılına kadar 19 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Dell’Oro Group’un “Ağ Güvenliği ve Veri Merkezi Cihazı 5 yıllık Tahmin Raporu”na göre güvenlik duvarı, içerik güvenliği, IDS-IPS ve uygulama dağıtım denetleyicileri (ADC) pazarlarından oluşan piyasanın 2019’da 14 milyar dolar olan hacmi, beş yıllık %6 CAGR ile büyüyecek.

Rapor, sürmekte olan COVID-19 salgınının, toplumun yeniden istikrar kazanmasına olanak tanıyan etkili bir tedavi veya aşının geliştirildiğini varsayarak, 2020 boyunca ve 2021’in ilk yarısına kadar pazarı hem olumsuz hem de olumlu yönde etkilemeye devam edeceğini söylüyor.

Genel olarak güvenlik duvarı, içerik güvenliği, IDS ve IPS pazarlarından oluşan ağ güvenliği pazarı, hem olumlu hem de olumsuz faktörleri yaşamaya devam edecek. Dell’Oro, ağ güvenliği pazarının salgın sonrası 2021’den 2024’e kadar %8’lik genel büyümeye döneceğini ve 2024’te 17,1 milyar dolara ulaşacağını bekliyor. Rapor, ağ güvenliği pazarının salgın sırasındaki geçmiş büyüme trendlerinden önemli ölçüde farklı olacağını söylüyor.

Pandemi sırasında ADC pazarı hem olumlu hem de olumsuz faktörlerden etkilenecek. Genel olarak Dell’Oro, harcama artışının 2020’de pozitif bölgede %1’de tutacağını tahmin ediyor. Pandemi sonrası ADC pazarı, pazar talebi ve satıcı dinamiklerinden değişen olumlu faktörlerin birleşimi nedeniyle önceki tahmine kıyasla biraz daha hızlanacak. 

 Dell’Oro tahminini etkileyen ilk 4 trend

  • Kurumsal BT dönüşümüne yapılan yatırım, salgın nedeniyle hızlanacak ve genel pazar büyümesini destekleyecek. 
  • Güvenli bağlantı çözümleri, işletmeler uzun vadeli yatırım yaptıkça fayda sağlayacak.
  • Pandemi kurumsal otomasyonu hızlandıracak ve güvence altına alınması gereken ağ ve uygulama ayak izini genişletecek.
  • Genel bulut hizmeti sağlayıcıları ve telekomünikasyon hizmeti sağlayıcıları tarafından yapılan yatırımlar, platformlarında sırasıyla daha yüksek sayıda kurumsal BT iş yükünü ve 5G’yi desteklemek için artmaya devam edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu