Ağ için geçerli olan 3 temel “sürüş” tekniği

Ağ trafiğinde hangi verilerin dolaştığını bildiğimizi varsayabiliriz. Peki ya yanılıyorsak?

Günümüzde, kıdemli iş liderleri ve güvenlik profesyonelleri bir ağ paketinin sadece e-posta, web uygulaması veya yedekleme verileri taşıdığını varsayabilir. Öyleyse, günümüzün yüksek hacimli ağ paketi trafiğinin getirdiği zorlukların üstesinden nasıl gelinebilir?

İşte kuruluşların dijital dönüşüm (DX) yolculuklarında ihtiyaç duydukları görünürlük düzeylerini elde etmek için ağ ve uygulama verilerinden ve içgörülerden yararlanmaya yönelik en iyi 3 uygulama ipucu!

Gözlerini yoldan ayırma

Tehdit aktörlerinin tüm açılardan şirket ağlarına sızmak için maskelenip yanlış yönlendirdiği bir dünyada, hiçbir şeyi varsayamayız. Her 14 saniyede bir gerçekleşen siber saldırılar karşısında CIO’lar ve CISO’lar, somut iş ve güvenlik kararları almak için kuruluşlarının ağlarına ve çakışan uygulamalara ilişkin görünürlük sağlamaya ihtiyaç duyar.

Ağ operatörleri (NetOps) ve güvenlik operatörleri (InfoSec) ile birlikte güvenlik ekipleri, paketin gerçekte ne içerdiğini doğrulamak için tüm hareket halindeki bilgiler için derin bir paket incelemesi yoluyla pakete tam bir görünürlük sağlamalıdır. Bu görünürlük, güvenlik ekiplerinin ağlarına giren ve çıkanlara proaktif ve bütünsel bir bakış atmasına olanak tanır ve ağ güvenliği stratejisini bir sonraki düzeye taşır.

Bu miktarda içgörüye sahip olmak, C-suite’in ağ görünürlüğünün önemini anlamasına ve günümüzün karmaşık tehdit aktörlerinin bulunduğu iklimde işletmelerin bu olmadan güvenli bir şekilde çalışamayacağını anlamasına yardımcı olacaktır.

Dijital dönüşümü teşvik etme

Daha fazla kuruluş dijital olarak dönüşüm sağlamaya çalışırken, uygulama zekası aracılığıyla tam görünürlük sağlamak başarının anahtarıdır. Şu anda, tüm kuruluşların yüzde 90’ı yeni dijital uygulamalarla desteklenen DX’ten geçiyor.

Modern çok katmanlı DX uygulamaları, masaya çeviklik ve yenilikçi yetenekler getirirken bunların arkasındaki karmaşıklık, uygulamaların izlenmesini ve güvenliğini sağlamayı zorlaştırır. Nitekim, Forrester tarafından yapılan yakın tarihli bir ankete göre BT karmaşıklığı, CISO’lar için bir numaralı zorluk.

Uygulama zekası, karmaşıklık sorununa yanıt olarak, liderlere verilerini otomatik olarak tarayan ve analiz için yalnızca en uygun uygulama trafiğini sunan bir teknoloji sağlar. Teknoloji, başarılı bir DX girişiminin karmaşıklığının sunduğu boşluğu, iş liderlerinin işlerini hızlı ve doğru bir şekilde yapmaları için ihtiyaç duydukları analitik ve araçlarla doldurarak hem işlerini hem de müşterilerini iyileştirir.

Kör noktaları kontrol edin

Kuruluşlar DX dönüşümlerinden geçerken, tehdit aktörleri aynı anda işletmelerin zayıf noktalarını arıyor. Siber saldırılar hiçbir yere gitmiyor, giderek çoğalıyor. Üst düzey iş liderleri için hareket halindeki tüm veri görünürlüğünün, altyapılarının temel tasarım ilkesi olmasını sağlaması her zamankinden daha kritik hale getiriyor.

Uygulama zekası NetOps ve InfoSec ekiplerine, ağ üzerinde çalışan binlerce uygulamaya ilişkin otomatik içgörülerle dijital kuruluşun tam ağ görünürlüğü için gerekli çerçeveyi sağlar. Bu yetenekle donanmış olan NetOps ve InfoSec ekipleri, mevcut kör noktaları ortadan kaldırabilir.

Uygulama zekası aynı zamanda BT uzmanlarına, potansiyel tıkanıklıkları ve güvenlik açıklarını belirlemek için her bir uygulamayı ve bileşenlerini ayrıntılı olarak inceleme olanağı sağlar. CIO’lar ve CISO’lar, veri silolarını ortadan kaldırarak ve uygulama bilgisini kuruluş genelinde paylaşarak, kuruluşlarının performansını optimize edebilir, olası sorunlarla mücadele edebilir ve mümkün olan en iyi müşteri deneyimini sunabilir.

İş liderleri, ağlarındaki bilgi paketlerinin içeriğini bildiklerini varsayamazlar. Ağ trafiğinin net bir şekilde görülebilmesi, kuruluşlara ortaya çıkabilecek herhangi bir potansiyel zorluğun üstesinden gelme yeteneği sağlar. 

Günümüzün DX çağında kuruluşlar, hızlı çalışmak ve güvende kalmak için yalnızca uygun güvenlik araçları mevcut olduğunda daha hızlı tehdit algılama ve iyileştirme elde edebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu