Akıllı Telefon satışları 2021’de %12 artacak

Bir Canalys raporuna göre, akıllı telefon sevkiyatlarındaki büyüme, pazarın geçen yıla göre güçlü bir şekilde toparlanmasının göstergesi. 2020 boyunca pandeminin neden olduğu ciddi piyasa kısıtlamaları nedeniyle satış sevkiyatları yüzde 7 düştü ancak dünyanın pandemiden kurtulması ve aşıların kullanıma sunulmasıyla birlikte, bileşen tedariki sorunu akıllı telefon endüstrisi için yeni bir dönemin başlangıcı anlamını taşıyor.

Canalys Araştırma Müdürü Ben Stanton, “Akıllı telefon endüstrisinin esnekliği oldukça inanılmaz. 1. çeyrekte küresel sevkiyatların %37’sini oluşturan ve tüm yıl için (610 milyon adet) %43’ünü oluşturması beklenen 5G telefonlarının arkasında güçlü bir ivme var. Bu, 5G’yi mümkün olan en ucuz cihaza yerleştirmek için ekran veya güç gibi diğer özelliklerden fedakarlık eden satıcılar arasındaki yoğun fiyat rekabetinden kaynaklanacak. Yıl sonuna kadar, sevk edilen tüm 5G cihazlarının %32’sinin maliyeti 300 doların altında olacak. Kitlesel evlat edinme zamanı.” diyor.

Bununla birlikte, bileşenler için tedarik kısıtlamaları, bu yıl akıllı telefon gönderilerinin büyüme potansiyelini sınırlayacak. Stanton bu konu hakkında şöyle açıklama yaptı: “Endüstri yarı iletkenler için savaşıyor ve her marka sıkıntıyı hissedecek.”

Canalys Mobilite Başkan Yardımcısı Nicole Peng ise “Bunun diğer açısı fiyatlandırmadır. Yonga setleri ve bellek gibi temel bileşenler fiyattaki artıştan dolayı, akıllı telefon satıcıları bu maliyeti karşılamaya veya tüketicilere aktarıp aktarmayacağına karar vermesi gerekir.” dedi. Ayrıca rapor, pandeminin, pandemi sırasında uyum sağlamak veya geri plana atılmak zorunda kalan diğer kanalların bir hayli sıkıntı yarattığını ortaya koydu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu