Alibaba ilk bulut bilgisayarını piyasaya sürdü

Alibaba Cloud, sanal Apsara Konferansı’ında duyurduğu yeni bir bulut işletim sistemini ve ilk bulut bilgisayarını başlattı.

Alibaba Group Baş Teknoloji Sorumlusu Jeff Zhang, yeni bulut işletim sisteminin “tıpkı su ve elektrik gibi” bulut teknolojisini herkes için kullanılabilir hale getirmeyi amaçladığını söyleyerek Alibaba Cloud 2.0’ı tanıttı.

Jeff Zhang, Alibaba Cloud 2.0’ın bulut işlemlerini daha sezgisel ve kullanıcı dostu hale getireceğini ve daha fazla kuruluşun, kodun nasıl kullanılacağını anlamasına gerek kalmadan iş yüklerini bulut platformuna taşımasını sağlayacağını söyledi.

Zhang açılış konuşmasında, Alibaba Cloud 2.0’ın Aspara sistemi ve dijital yerel işletim sistemi ile güçlendirilmiş hepsi bir arada bir platform olduğunu belirtti. Zhang, “Alibaba Cloud 2.0’ın iş yüklerimizi bulutta çalıştırma şeklimizi ve uygulamaları uygulama şeklimizi değiştireceğine inanıyorum. Alibaba Cloud 2.0 daha akıllı kuruluşlar ve işletmelerle daha akıllı bir toplum yaratacak dijital çağın başlangıcını işaret ediyor.” dedi.

Alibaba Cloud, “Wuying” olarak adlandırılan akıllı telefon boyutundaki ilk bulut bilgisayarını da duyurdu. Zhang, Wuying’in bir ekrana bağlanabileceğini ve normal bir kişisel bilgisayarla tamamen aynı işlevleri sunduğunu söyledi. Tek fark, tüm iş yüklerinin ve hesaplamaların cihaz yerine bulutta yapılmasıdır. Zhang, Wuying’in “sonsuz miktarda hesaplama gücü” sunduğunu da söyledi ve devam etti: “Wuying, PC’lerin yeteneklerini aşıyor. Wuying’i karmaşık bilgi işlem görevlerini gerçekleştirmek, özel gereksinimleri olan iş yüklerini çalıştırmak ve hatta birden fazla PC kullanımını gerektirebilecek yüksek çözünürlüklü bir video oluşturmak için kullanabilirsiniz.” dedi.

Alibaba Cloud, Wuying’in hem evde kişisel kullanım için hem de devlet ve işletmelerin çalışma ortamlarına uygun olduğunu söyledi. Cihaz, çalışması için yalnızca bir ekrana takılması gerektiğinden, düzenli donanım yükseltme ihtiyacını da ortadan kaldırabilir. Alibaba ayrıca harici cihazlar için herhangi bir arayüze sahip olmadığı için normal PC’lerden daha iyi güvenlik sunduğunu da iddia etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu