Alibaba, otonom robotlarla teslimata başlayacak

Çinli perakende devi, önümüzdeki yıldan itibaren otonom robotlarla çevrimiçi sipariş hizmetine başlayacak.

Alibaba, yıllık teknoloji konferansında yollarını kendi başlarına bulabilen yeni sürücüsüz robot filosunu açıkladı. Otonom robotlar, önümüzdeki yıldan itibaren çevrimiçi sipariş hizmetine başlayacak. 

Xiaomanlv adı verilen teslimat robotları, 2021’den itibaren  e-ticaret grubunun Çin’deki binlerce teslimat işlerine yardımcı olacak. Kompakt robotlar, bir seferde yaklaşık 50 sipariş taşıyabildiklerinden ve yük başına 100 kilometrelik bir mesafeyi kat edebildiklerinden, günde 500’e kadar paket teslim edebilecek.

Teslimat robotları, GPS sinyali zayıf olduğunda veya olmadığında ya da çok sayıda insanın bulunduğu yerlerde bile gezinmelerine yardımcı olmak için gelişmiş coğrafi konum belirleme ve derin öğrenme teknolojileri ile donatıldı. Xiaomanlv, yoldaki engelleri belirleyebilmenin yanı sıra, yayaların ve araçların hareketlerini de tahmin edebiliyor. Kullanıcılar bir sipariş verdiğinde, teslimat zamanını da seçebilecek. Robotlar ise varış noktasına ulaştığında müşterileri bilgilendirecek. Kullanıcılar, önceden aldıkları bir kodu girerek paketlerini robottan çıkarabilecek.

Alibaba, teslimat robotları Xiaomanlv’i gelecekte yerel paket dağıtım şirketlerine de sunmak istiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu