Alphabet trafik sorununu analitik platformla çözmeyi planlıyor

Sistemin gerçek testleri ilk olarak ABD’nin büyük bir şehrinde yapılacak.

Google’un ana şirketi Alphabet’in birimi olan Sidewalks Labs, şehirlere yardımcı olmak amacıyla insanların nereye gittiğini ve oraya nasıl ulaştıklarını anlamasına yardımcı olan bir veri ve analitik platformu oluşturmak için Amerika Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte çalışıyor.

Amaç, kentin ihtiyaçlarını karşılamak için daha iyi bir ulaştırma altyapısı tasarlanmasına yardımcı olmak.

Flow olarak adlandırılan platform, Alphabet’in güçlü noktalarından birine dayanıyor: toplama, analiz etme ve büyük miktardaki veriyi görselleştirme. Sistem toplu taşımadan yeterince faydalanamayan alanları ve sıkışıklığı belirlemede şehirlere yardımcı olacak.

“Zorlukların üstesinden gelmek için, şehirler, insanların yaşamlarını ve ulaşımını dönüştürme potansiyeline sahip teknolojilerin ortaya çıkmasını teşvik edecek yollar bulması gerekiyor.” diyor Ulaştırma Bakanı Anthony Foxx.

Sistem Google’un Urban Mobility projesindeki milyarlarca mil yolculukları içeren veriden yararlanacak.

Planı duyuran Sidewalk Labs CEO’su Dan Doctoroff, milyonlarca kullanıcının özel hayatlarına daha derin bir bakış sağlayacak sistemle ilgili olası bir eleştirinin önüne geçmek amacıyla verinin ‘toplu ve anonim’ olacağını söyledi.

Flow, sokaklardan farklı veri türlerinin tümüne erişecek bir ulaşım koordinasyon platformu olarak tanımlanıyor. Sistem ayrıca yolları daha iyi paylaşmaya yardımcı olmak için şehir yetkililerine, sürücülere mesaj gönderecek.

Şehirlere yapılan yolculuk türlerini ve trafik problemin en çok neden olan mahalleleri incelemek için de Flow kullanabilecekler.

Yeni platform Smart City Challenge projesinde finale kalan yedi şehir ile geliştirilecek ve sistem sonunda kazanan şehre kurulacak.  Yedi şehir ise şunlar; Columbus, Ohio; Kansas City, Missouri; Pittsburgh; Denver; Portland, Oregon; San Francisco; and Austin, Texas.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu