Amazon Bitcoin ile ödeme kabul etmeye başlıyor (İddia)

Şirketin kripto para uzmanı aradığını belirten bir ilan yayınlaması Amazon.com cephesinde 'Bitcoin ile alışveriş yapılacak' iddialarını gündeme getirdi.

Kripto paralar özellikle pandemi süreci ile popüler olan bir teknoloji haline geldi. Birçok firma bu paralarla alışverişi kabul etmeye başladı. Ayrıca devletler nezninde bu paralar kabul gören birer emtia haline gelme yolunda ilerliyor. Amazon cephesinden gelen bir adım ise akıllara farklı soruları getirdi.

Şirket geçen hafta bir iş ilanı yayınladı ve kripto para uzmanlarını işe alacağını duyurdu. Bu ilanın yayınlanmasıyla beraber farklı iddialar da ortaya atılmaya başlandı. İddialara göre kripto para birimi ve blok zinciri lideri arayan şirket bu yılın sonuna kadar alışverişlerde Bitcoin kabul etmeye başlayacak. Şimdilik iddia nevinden olan bu bilginin doğruluğu tam olarak bilinmiyor.

Paylaşılan iş ilanının farklı bir amaç için olabileceği de iddialar arasında yer alıyor. Farklı iddialara göre ise Amazon sadece Bitcoin değil Ethereum ve Cardano gibi farklı para birimlerini de kabul etmeye başlayacak.

Amazon’un böyle bir adım atması çok önemli bir hamle olur. Zira e-ticaret sektörünün bu önemli devinin bu adımı atması beraberinde irili ufaklı benzer şirketlerin de kripto para birimlerini alışverişlerde kabul etmeye başlayacağı anlamına geliyor.

Kripto paralar dünya çapında farklı ticaret alanlarında halen kullanılıyor. Ancak Amazon gibi dünya çapında hizmet veren ve çok yaygın bir ağır bulunan e-ticaret sitelerinde bu tarz para birimlerinin henüz kullanılmadığı da biliniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu