Amazon, iRobot’u 1.7 milyar dolara satın alıyor

1.7 milyar dolar değer biçilen satın almada, şirketin şu anki CEO’su Colin Angle iRobot'ta görevine devam edecek.

Amazon, ev robotları pazarında öne geçmek için ülkemizde de oldukça bilinen Roomba robot süpürgelerinin yaratıcısı iRobot’u satın almak için bir anlaşmaya vardı. Satın alma işlemi için 1.7 milyar dolar değer biçildi. Şirketin şu anki CEO’su Colin Angle ise iRobot’ta görevine devam edecek.

Yeni deneyimler geliştirmek

Amazon, anlaşmayı duyururken geleceğe dair kesin planlarını açıklamadı. Amazon Devices isimli akıllı ürün geliştiren departmanın Kıdemli Başkan Yardımcısı Dave Limp, “iRobot’un insanların nasıl çevrelerini temiz hale getirdiğini yeniden keşfetmek için sabırsızlanıyoruz.” diyerek gelecek yerine mevcut yeteneğine odaklanan açıklamada bulundu. Angle, Amazon’un iRobot’un yenilikçi ev ürünleri tutkusunu paylaştığını ve birlikte yeni icatlara imza atacakları için heyecanlı olduklarını da sözlerine ekledi.

iRobot 32 yıldır bağımsız olarak faaliyetteydi. MIT araştırmacıları tarafından 1990 yılında kurulan şirket başlangıçta PackBot gibi askeri robotlar geliştiriyordu. 2002’de ilk Roomba piyasaya sürüldüğünde akıllı temizlik robotları kategorisinde dönüm noktası oldu. Şirket, beyaz eşya ürün yelpazesini genişletti ve o kadar başarılı oldu ki 2016 yılında askeri işleri bıraktı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu