Amazon, kargo filosunu genişletmek için 11 Boeing uçağı satın aldı

Genellikle kiralama yöntemini tercih eden Amazon.com, ilk kez hava filosu için 11 adet Boeing 767-300'ü satın alacağını duyurdu.

Genellikle uçak kiralamayı tercih eden Amazon’un yedisi Delta Air Lines ve dördü WestJet Airlines olmak üzere 11 uçak satın alınması, şirketin başka taşıyıcılara güvenmek yerine bu alanda da tek başına ilerlemek istediğini gösteriyor.

Amazon’un kargo hava filosu olarak bilinen Prime Air, 2016’da 11 jetten oluşuyordu.  Şirket, satın aldığı 11 Boeing 767-300 uçak ile 2022’nin sonunda, ABD ve diğer ülkelerde 85’den fazla uçağa ürün aktarmayı beklediğini söylüyor. WestJet’ten satın alınan uçaklar şu anda yolcu uçaklarından kargo uçaklarına dönüştürülüyor ve uçakların bu yıl kullanıma hazır olması bekleniyor. Delta’dan alınan uçakların da 2022 yılında Amazon Air’e katılması planlanıyor.

Amazon, mevcut tüm uçaklarında olduğu gibi bu yeni uçakların da yükleniciler tarafından işletileceğini söyledi. Uçaklar için ödenen ücret ise açıklanmadı ancak e-ticaret devi, COVID-19’dan olumsuz etkilenen havacılık sektöründen avantaj sağladı. Kısa süre önce 767 filosunun tamamını hizmet dışı bırakan WestJet, uçaklar için bir alıcı arıyordu.

Konuya dair açıklamada bulunan Amazon Global Air başkan yardımcısı Sarah Rhoads ise “Büyüyen filomuzda hem kiralık hem de sahip olunan uçakları bir arada bulundurmak, operasyonlarımızı daha iyi yönetmemize olanak tanıyor ve bu da hizmetlerimizi yerine getirmemize yardımcı oluyor.” dedi.

Satın alma işleminden önce şirketin 80 adet kiralık uçağı olmasına rağmen, önümüzdeki yıllarda filoda yaklaşık 200 uçağın bulunacağı tahmin ediliyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu