Amazon’dan 999 dolara ev robotu

Evcil bir köpeği andıran Astro, Amazon’un akıllı ev ürünleri gamını genişletiyor.

Amazon’un Hizmet ve Cihaz Başkan Yardımcısı David Limp’in sunumuyla tanıtılan Astro, Alexa’nın vücut bulmuş hali gibi. “Cihazlarımızın sabit olması ev teknolojilerini kısıtlıyor. Ancak bu robot, ev teknolojilerinde devrim yaratacak potansiyele sahip.” diyor Limp.

İlk olarak çok fazla özelliğe sahip gibi görünmeyen Astro’yu ev ahalisini kontrol etmek için kullanabiliyorsunuz. Uygulaması sayesinde Astro dolaşırken, gerçek zamanlı olarak onu izleyebiliyorsunuz. Periskop benzeri bir kameraya da sahip olan Astro, evdeki hasta, yaşlı, bebek ya da evcil hayvanları kontrol etmek için bire bir. Fırını açık mı unuttunuz? Yoksa emin değil misiniz? Hemen Astro’yu gönderin, kamerayı yukarı kaldırsın ve içinizi rahatlatsın.

Astro gezinirken dilediğiniz şarkıyı veya televizyon programını da çalıp oynatabiliyor. Bu arada Astro’nun 45 dakikada tam şarj olduğunu ve bu şekilde yaklaşık 4 saat çalıştığı söyleniyor.

Yeni işlevlere ihtiyaç var

Daha önce de ev içi akıllı drone geliştiren Amazon’un bu alanda her sene birkaç ürün çıkardığını görüyoruz. Bir kısmı başarılı olmayan ya da piyasada karşılık bulmayan ürünlere rağmen Amazon vazgeçmiyor. Lansman fiyatı 999 dolar olan Astro, daha sonra 1450 dolara satılacak.

Şu an için ayaklı/tekerlekli Alexa gibi görünen Astro, yeni özellik ve işlevsellik kazanmazsa Amazon için hayal kırıklığı yaratabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu