Amazon’dan depolarda yaşanan kazaları azaltacak robotlar

Gelişmiş hareket algılayıcılarla donatılmış robotların testleri başarılı olursa depolarda yeni nesil robotları göreceğiz.

Ticaret ve teknoloji devi Amazon, çok büyük ve otomasyon sistemleriyle öne çıkan depo çözümleriyle de son dönemde dikkatleri çekiyor. Şirket içerisindeki robotik ve gelişmiş teknoloji bölümü yeni geliştirilen ve geçtiğimiz günlerde basın ile paylaşılan robotları test ediyor.

Dört yeni robot ve 6 bin 200 yeni çalışan

Amazon’un gelişmiş teknolojilerinden sorumlu direktörü Kevin Keck, “İnsan ve robotların birlikte çalıştığı büyük depolarda aslında çok basit birkaç düzeltme ile güvenliği önemli ölçüde artırabiliriz. Bazen bir robotik kolun açısını değiştirmek bile fark yaratabilir.” diyor. Yalnız Amazon, iş güvenliği konusunda sadece birkaç düzeltme değil geniş bir Ar-Ge’ye sahip. Sadece 2020 yılında güvenlik amacıyla 6 bin 200 kişiyi işe alan Amazon bu alanda, 1 milyar dolar harcama yaptı. Amazon yetkilileri, robotların insanları işsiz bıraktığına dair tezi de bu tarz yeni oluşan istihdam alanlarıyla her seferinde çürütme iddiasını taşıyor. Son olarak Ernie, Bert, Scooter, ve Kermit isimli gelişmiş robotlarla Keck’in hedefi 2025’e kadar iş kazalarını en az yarıya indirmek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu