Amazon’dan sizi takip edebilen akıllı ev robotu: Astro

Amazon, dün yapmış olduğu lansman etkinliğinde en dikkat çeken ürünü Alexa destekli Amazon Astro ev robotunu tanıttı.

Amazon Astro siz evde yokken evi oda oda gezebiliyor, yangın hırsız cam kırılması gibi farklı bir durum olduğunda sizi uyarıyor, üzerinde bulunan periskoplu kamerası ile istediğiniz yerden görüntü almanıza yardım edebiliyor. Bunun gibi birçok özelliği olan akıllı robot ilk bakışta bir bilim kurgu filminden çıkmış gibi duruyor.

Amerikalı e-ticaret devi, dün gerçekleştirmiş olduğu etkinlikte bir takım donanım ve yazılım ürünlerini tanıttı. Ürünler arasında akıllı kapı zili Blink, yeni güvenlik kamerası Ring, fitness bilekliği Halo, akıllı termostat Echo Show, projeksiyon ve tableti bir arada kullanabileceğiniz Glow gibi hepsi Amazon’un yapay zeka destekli sanal asistanı Alexia ile entegre akıllı ürünlerden oluşuyor. Fakat bu teknolojik ürünler arasında izleyicilerin en çok dikkatini çeken ve bütün ilgiyi üstüne toplayan ürün yeni akıllı ev robotu Astro oldu.

Yeni akıllı ev robotu ile artık evden uzakta olduğunuzda, “Ütünün fişini çekmiş miydim? Buzdolabı kapağı açık mı? Kedim şu an nerede, ne yapıyor?” gibi sorular tarih olacak. Çünkü Astro cep telefonu uygulaması üzerinden sizin için bütün evi gezip size görüntü aktaracak. Yüksek masalar veya boyunun yetmediği dolaplar içinse periskop kamerasından destek alarak size görüntü sunabiliyor.

Astro evde işlerinizi hallederken de sizi takip edebiliyor ve gelişmiş öğrenme algoritmaları sayesinde seveceğiniz müzik veya podcast yayınlarını sizlere dinletebiliyor.

Bunlarla birlikte, Alexa desteği sayesinde zamanlayıcılar hatırlatıcılar veya alarmlar gibi birçok bildirimi size iletebilen Astro, yangın veya acil durumlarda veya şüpheli durumlarda siren çalabiliyor.

Yaşlı bakımında da faydalı olabileceği söylenen cihaz acil durumlarda yardım çağır komutu ile de hizmet verebiliyor.

Amazon’un tanıtımında bir hayli dikkat çeken akıllı ev robotu, önümüzdeki günlerde kullanıcı yorumları ve deneyimleri ile kendini ispatlarsa gelecekte bu tarz ürünleri birçok evde göreceğiz gibi gözüküyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu