Amelie filminin yönetmeninden robotlara selam

2050 yılında geçen filmde, yapay zeka insanların her türlü karar almasında oldukça etkili ve önde bir güç olarak portre ediliyor.

Amelie filmiyle birçok ödül alarak gönüllerde taht kuran Jean-Pierre Jeunet, BIGBUG isimli yeni bir film çekti. Netflix platformunda gösterilecek film yönetmenin neredeyse 10 yıldır ilk projesi. Yönetmen, film için karanlık gelecek temalarıyla tanınan Black Mirror ve 2018 çıkışlı bilgisayar oyunu Detroit: Become Human arasında bir çizgi tutturmayı hedefliyor.

Robotlar arasındaki çekişme

2050 yılında geçen filmde yapay zeka insanların her türlü karar almasında oldukça etkili ve önde bir güç olarak portre ediliyor. Buna bağlı olarak robotlar da günlük kullanımda bir hayli yoğun mesaide. Örneğin çocuklarla oynayan, yemek yapan, masaj yaparak sahibini rahatlatan robotlar geleceğin vazgeçilmesi olarak yer alıyor.

Tabii ki her şey toz pembe değil. Bazı robotlar belirsiz bir nedenden dolayı farklılaşıyor ve ayrı bir topluluk oluşturuyor. İsyan bayrağını çekmeye hazırlanan robotların hikayesi bir anda karanlık bir atmosferi devreye sokuyor. Film ilginç bir konuyu ele alarak daha çok isyankar ve sahiplerine bağlı robotlar arasındaki çekişmeye odaklanıyor.

İlgili Makaleler

2020 yılında pandemi ortamında çekilen filmlere ister istemez pesimist bir hava hakim oluyor. Netflix’in yönetmeni yaratıcılık açısından serbest bırakması filmi ayrı bir konuma taşıyor. Bilim kurgu öğelerine zaman zaman yer veren Netflix’in bu yapımı yakında izleyiciyle buluşacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu