Amerikan Kongre Binası’ndan çalınan bilgisayarlar güvenlik endişesi yaratıyor

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Trump sevdalıları tarafından Amerikan Kongre Binası’na gerçekleştirilen saldırıdan sonra ilginç bir gelişme yaşandı. Federal yetkililer Kongre Binası’nda bir süre tabir yerindeyse başıboş gezen ve şahsi fikrime göre kötü birer cosplay gösterisine dönen olayda bazı bilgisayarların çalındığı tespit edildi.

En az üç bilgisayar kayıp

Yetkililer, karambol anında güvenliğin gözünden kaçan saldırganların bilgisayarları çalmasının yeni bir siber güvenlik krizine neden olup olmayacağını araştırıyor. Şu an için böyle bir bulguya rastlamayan uzmanlar en az üç bilgisayarın saldırganların elinde olduğunu ifade ediyorlar. Siber korsanların elinde son derece tehlikeli bir silaha dönüşebilecek bu bilgisayarlar hassas verilere ya da devlet veritabanına erişim için kullanılabilir.

Gerçek amaç bu bilgisayarlar mıydı?

Oregonlu senatör Jeff Merkley sadece bilgisayarların değil bazı iPadlerin de çalındığını ifade etti. Senatör, “O an sunum yapıyorduk. Kişisel cihazlarımızı kullanıyorduk. Dolayısıyla bazı kişisel akıllı cihazlarımızın ortadan kaybolduğunu sonradan fark ettik.” diyor. Her ne kadar yetkililer cihazların şirket verisi barındırmadığını söylese de Randori Inc isimli siber güvenlik şirketinin yetkilisi David Wolfpoff aynı fikirde değil: “Fiziksel olarak bazı cihazlara erişim sağlandığı anda dijital sistem tamamen şüphe altına girer. Hiçbir şeyin güvencesi kalmamıştır. Güvenlik açısından birisi sizin bilgisayarınıza erişim sağlamışsa o bilgisayar artık sizin değildir.” Wolfpoff’a göre, saldırının asıl amacının bu cihazları ele geçirmek olduğu ihtimali üzerinden hareket edip en katı önlemleri almak şart.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu