Android uygulamaları çökmeye başladı!

Bugün ortaya çıkan bir sorun yüzünden Android uygulamaları çökmeye başladı. İşte sorun ve kısmen de olsa çözümü.

Bazı Android telefonlarda yaşanan çökme sorunu tüm dünyayı etkiliyor. Özellikle son 2-3 gündür yaşanan bu durum yüzünden birçok kullanıcı şikayetlerini internet ortamında dile getirmeye başladı.

Google ise yaptığı bir açıklama ile sorunun kaynağını resmi olarak duyurdu. Buna göre sorunun temel kaynağı Android System Webview olduğu ortaya çıktı. Bu ara yüzdeki sorun yüzünden birçok kullanıcı uygulamalarının çöktüğünü ve açılmadığını rapor ediyor.

Android uygulamaları çökmeye başladı!

Google yaptığı açıklama ile bu sorunu çözmek için bir güncelleme geliştirmekte olduğunu duyurdu. Ancak bu güncellemenin ne zaman geleceği tam olarak bilinmiyor.

Öte yandan Samsung konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve kullanıcıların sorunu çözmek için aşağıdaki yöntemi uygulayabileceklerini duyurdu. Samsung’un aktardığına göre; Ayarlar > Uygulamalar > Sağ üst köşedeki üç nokta > sistem uygulamalarını göster > Android System Webview > Güncellemeleri kaldır seçeneğine tıklayarak sorunu çözebilirsiniz.

Google Chrome tarafından desteklenen ve uygulamaların web içeriğini görüntülemesine olanak sağlayan bir sistem bileşeni olan Android WebView bu işletim sistemini kullanan telefonlarda bulunuyor. Otomatik olarak yüklenen ve güncellenen bu bileşendeki hatadan dolayı telefonlarda uygulamalarda çökmeler yaşanıyor.

Haber hazırlandığı saat itibariyle bazı kullanıcıların yukarıda anlattığımız yöntemle bu sorunu çözdüğü bilgisini aldık. Ancak hala sorun yaşayanların olduğu da biliniyor. Eğer siz de telefonunuzda bu tarz bir sorun yaşıyorsanız Google tarafından çıkarılacak güncellemeyi bekleyebilirsiniz. Çökme sorununun telefondan kaynaklanmadığının altını çizelim.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu