Apple, 2022 lansmanında VR gözlüğü tanıtmayı hedefliyor

Apple’ın mevcut rakip cihazlardan daha keskin ekranlara sahip ve çok daha pahalı olması beklenen bir sanal gerçeklik başlığı geliştirdiği bildiriliyor.

Bloomberg’in haberine göre, Apple’ın kod adı N301 olduğu bildirilen VR gözlüğü “geç prototip aşamasında”. Halihazırda çok sayıda konsept modeli üreten iPhone üreticisinin, her şey plana uygun giderse başlığı gelecek yıl piyasaya çıkaracağı düşünülüyor.

Söylenenlere göre N301, Facebook’un 6,3 x 8,27 x 3,46 inç boyutlarındaki Oculus Quest VR gözlüğünün boyutunda. N301’in ayrıca geleneksel bir metal veya plastik kasa yerine kumaş bir kaplamaya sahip olma ihtimali var. Başlığın içinde, VR içeriğini gösterecek ekranların Oculus Quest gibi mevcut ürünlerin panellerinden daha yüksek çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. N301’in bir bilgisayara bağlanması gerekmeyen bağımsız bir sistem olarak çalışacağı bildiriliyor. Bunun yerine başlık, kulaklıklı mikrofon seti işlemlerini M1’den daha güçlü olduğunu söylediği bir çip kullanarak gerçekleştirecek.

iPhone üreticisinin uzun vadeli ürün planlarının VR’ın ötesine geçtiği söyleniyor. Öne çıkması beklenen etkileyici donanım özelliklerine rağmen N301’in yalnızca daha sonra gelecek bir AR setinin öncüsü olarak hizmet etmesi amaçlandığı bildiriliyor. Apple’ın 2023’ten önce cihazı resmi olarak duyurmayı beklemediğini bildiren Bloomberg’e göre gözlük, daha erken bir geliştirme aşamasında.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu