Apple 2024 yılına kadar sürücüsüz arabasını yola çıkarmayı hedefliyor

Apple logolu araç, kendi türündeki mevcut araçlardan daha uzun menzil sağlayan "çığır açıcı" pil tasarımına sahip olabilir.

Apple, 2024 yılına kadar bir elektrikli otomobil üretmeyi hedefliyor. Reuters’te yayınlanan bir rapora göre Apple, araç için gizli bir şekilde lityum demir fosfat pil kimyası geliştiriyor. Yeni teknolojinin, nikel manganez kobalt kimyası kullanan geleneksel pil hücrelerinden daha ucuz ve daha verimli olduğu söyleniyor. Anonim kaynaklara atıfta bulunulan raporda, otomobilde gelişmiş lidar sensörleri de bulunacağı belirtiliyor.

Rapor, Apple’ın aracı üretime başlatması için 2024 yılını hedeflediğini ancak bu tarihin pandemi nedeniyle 2025’e veya daha sonrasına ertelenebileceğini söylüyor. Apple’ın projeyi tamamen durdurma ihtimali de var.

Apple, pilinin “tek hücreli” bir tasarıma sahip olduğu söylenen elektrikli arabası için lidar sistemi gibi bileşenleri tedarik etmede muhtemelen üçüncü taraflara çalışacak. Reuters, bunun daha düşük maliyetler ve daha uzun bir menzil ile sonuçlanabileceğini belirtiyor.

Apple’ın aracı tamamen kendi kendine giden araba mı yoksa gelişmiş sürücü yardımı sağlayan bir araç mı olacağı henüz bilinmiyor. Ancak Apple’ın projede çalışan en iyi beyinlerinden bazılarına sahip olduğu söyleniyor. iPhone üreticisinin, otonom araç projesini 2018’de Google’dan Apple ailesine katılan Yapay Zeka Şefi John Giannandrea’ya devrettiği bildiriliyor.

Uzmanlar, Apple’ın bu konuda otomobil üreticileriyle ortaklık yapmasını da bekliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu