Apple, 5G özelliğine sahip dört yeni iPhone’u tanıttı

Apple farklı tonlarda, boyutlarda ve özelliklerde gelen ancak tümü 5G özelliğine ve A14 Bionic işlemciye sahip yeni iPhone serisini duyurdu.

Cupertino’daki sanal bir etkinlikte tanıtılan dörtlü seri; iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max’ten oluşuyor. Yeni iPhone’ların tümü, cihazın arkasındaki yeni MagSafe mekanizmasıyla gönderiliyor, yüksek güçlü kablosuz şarj sunuyor ve üçüncü taraf aksesuarlardan oluşan bir ekosisteme kapı açıyor. Öyle ki iPhone üreticisi, karbon emisyonlarını azaltmak için güç adaptörünü ve EarPod’ları tüm iPhone paketlerinden çıkardı. Tasarım tarafında ise yuvarlak köşelerden sert hatlara dönüş olduğu görülüyor.

iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max

Pro ve Pro Max’ten oluşan bu iki premium ürün, sırasıyla 6,1 inç ve 6,7 inç ekran ile şimdiye kadarki en büyük kenardan kenara Super Retina XDR ekranlara sahip. iPhone 12 Pro Max ise bir iPhone’da bugüne kadarki en büyük ekranı sunuyor, yaklaşık 3,5 milyon piksele ulaşıyor ve 1200 nit en yüksek parlaklığa sahip bir OLED ekrandan yararlanıyor.

Apple’ın üretimi olan en yeni A14 Bionic işlemci ise 60 fps’ye kadar uçtan uca Dolby Vision video izleme deneyimi sağlıyor. Her iki model de A14 Bionic çip ile güçlendirilen gelişmiş bir kamera sistemine sahip. Cihazın arkasındaki üçlü kamera dizisi; geniş, ultra geniş ve telefoto kameraların yanı sıra ışık mesafesini ölçebilen ve bir sahnenin piksel derinliği bilgilerini kullanabilen bir LiDAR derinlik algılama tarayıcısıyla geri döndü.

Hem iPhone 12 Pro hem de Pro Max, performansı yüzde 80 artıran ve saniyede 11 trilyon işlemi tamamlayabilen Bionic yonga ve 16 çekirdekli bir sinir motoruyla birlikte gönderiliyor. Her iki cihaz da grafit, gümüş, altın ve pasifik mavisi dahil olmak üzere dört paslanmaz çelik kaplamayla sunulacak ve 128GB, 256GB ve 512GB arasında değişen depolama seçenekleriyle gönderilecek.

iPhone 12 ve iPhone 12 mini

iPhone’un en son neslinin yeni standart sürümlerinden iPhone 12 ve iPhone 12 mini işlevsel olarak aynı. Bu iki ürünün tek farkı ise mini modelin daha küçük boyutta olması.

Yeni cihazlar, uçtan uca Süper Retina XDR ekranlara ve daha fazla dayanıklılık ve düşmeye karşı koruma sağlayan Ceramic Shield ön kapağa sahip. iPhone 12 ve iPhone 12 mini paketten A134 Bionic işlemci ve çift kamera sistemi ile çıkıyor.

iPhone 12 6,1 inç ekrana sahipken, mini kompakt modelin ekran ölçüsü ise 5,4 inç. Bu ekranlar, gerçek siyahlar ve HDR görüntüleme deneyimi için iki milyona bir kontrast oranı sunuyor.

Önceki modele kıyasla yüzde 11 daha ince olan iPhone 12, beş farklı renge sahip: mavi, yeşil, siyah, beyaz ve kırmızı. Apple’ın uygun fiyatlı her iki telefonu da 64GB, 128GB veya 256GB depolama alanı ile satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu