Apple elektrikli araç pilleri için Çinli tedarikçilerle görüşüyor

Onaylanmayan bir rapora göre Apple, efsanevi Apple Car'a pil tedarik etmek için iki Çinli üreticiyle erken aşamada görüşmelerde bulunuyor.

Konuyla ilgili bilgisi olan dört kişiye atıfta bulunan Reuters, Apple’ın Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. ve BYD Auto Co. Ltd. ile görüştüğünü bildirdi. Tartışmaların değişebileceği söylenirken anlaşmaya varılıp varılmayacağı da henüz net değil.

CATL, Çin anakarasındaki ofisleri ve tesislerinin yanı sıra, Almanya’da da pil üreten özel bir pil üreticisi ve teknoloji şirketidir. Aynı zamanda dünyanın en büyük pil üreticisidir. Buna kıyasla BYD, Çin otomotiv endüstrisinde önemli bir oyuncu ve otomobil, otobüs, kamyon, elektrikli bisiklet, forklift ve şarj edilebilir pil üretiyor.

Reuters’e konuşan kaynaklara göre Apple, ABD’de üretim tesisleri inşa etmeyi potansiyel tedarikçiler için bir koşul haline getirdi. Apple, Apple Car planlarını açıklamamasına rağmen ABD’de pil üretme gereksiniminin teyidi Beyaz Saray’dan geldi. Kıdemli Beyaz Saray ekonomi danışmanı Jared Bernstein, Reuters’e verdiği demeçte, “Anladığım kadarıyla Apple burada, ABD’de gelişmiş pil üretim fabrikaları kurmaktan bahsediyor. Bu gelişme Başkan’ın özellikle küresel pazar payı elde edebileceğimiz alanlarda tedarik zincirlerini desteklemek açısından bahsettiği şeyle tamamen paralel.”

Onshoring pil üretimi, Apple’ın Teksas’taki MacBook Pro’lar gibi ABD’de bir şeyler üretmeye yönelik daha kapsamlı bir girişiminin parçası olabilir; ancak jeopolitik endişeler sorunlara yol açabilir. Reuters, Telsa Inc.’e de tedarik sağlayan CATL’nin, Washington ve Pekin arasındaki siyasi gerilimler ve maliyet endişeleri nedeniyle ABD’de bir fabrika inşa etme konusunda isteksiz olduğunu ekliyor.

Apple’ın pil tedarikçileri ile görüşmelerde bulunduğuna dair rapor, Apple Car’ın yıllarca süren spekülasyonlara rağmen ilerlediğini gösteriyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu