Apple, gelecekteki iPhone’lar için kendi modemini geliştiriyor

Qualcomm'dan mühendisler işe alan şirket, hücresel modem geliştirmeye odaklanan ekipler kuruyor.

Bir Apple yöneticisi, şirketin bu yıl kendi hücresel modemini geliştirmeye başladığını açıkladı. Bloomberg’in haberine göre, Apple Donanım Teknolojileri Başkan Yardımcısı Johny Srouji bir toplantıda çalışanlarla şunları paylaştı: “Bu yıl, başka bir önemli stratejik geçiş sağlayacak ilk dahili hücresel modemimizi geliştirmeye başladık. Bunun gibi uzun vadeli stratejik yatırımlarla ürünlerimizi etkinleştirerek geleceğimiz için yenilikçi teknolojiler hattına sahip olduğumuzdan daha da emin oluyoruz. “

Intel’in akıllı telefon modemi işinin çoğunu 2019’da 1 milyar dolara satın almasından sonra Apple’ın kendi hücresel modemini geliştirmesi pek de sürpriz olmadı. Bloomberg, iPhone üreticisinin bir süredir Qualcomm’dan mühendisler işe aldığını ve San Diego, Cupertino ve Avrupa’da hücresel modem geliştirmeye odaklanmış ekipleri olduğunu belirtti.

Teknoloji devi şu anda iPhone 12 de dahil olmak üzere cihazları için Qualcomm hücresel modemler kullanıyor. Ancak geçen yıl altı yıllık yonga seti anlaşması imzalayan Apple ve yonga üreticisi, sonraki iPhone’larda Qualcomm yapımı parçalar kullanmaya devam edebilir.

Apple on yıl önce iPhone’ları kendi işlemcileriyle üretmeye başladıktan sonra üçüncü taraf tedarikçilere olan bağımlılığını daha da azalttı. Şirket yakın zamanda M1 SoC’yi piyasaya sürerek Kasım ayında ilk ARM tabanlı Mac işlemcisi tarafından desteklenen MacBook Pro, MacBook Air ve Mac Mini modellerini tanıttı. Teknoloji devinin daha fazla şirket içi bileşen kullanmaya geçişi Intel ve Qualcomm için büyük bir darbe olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu