Apple, gizemli bir proje için donanım yöneticilerini görevlendirdi

Eski donanım sorumlusu Dan Riccio'nun yeni bir projesinin ne olduğu sır gibi saklanıyor.

Dan Riccio, 2012 yılından bu yana Apple’ın tüm donanımlarından sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olarak görev yapıyor ancak şimdi bu rolünden geri adım atıyor. Bir basın açıklaması, Riccio’nun Apple’da gizemli bir “yeni projeye” odaklandığını ve doğrudan CEO Tim Cook’a rapor vereceğini ortaya çıkardı.

Son söylentiler Apple’ın artırılmış ve sanal gerçeklik veya elektrikli bir araba inşa etme planlarına işaret etse de bu yeni projenin tam olarak ne olduğu belirsizliğini koruyor. Elbette, bu gizemli proje belki farklı renkte bir iPhone veya daha pahalı bir gürültü önleyici kulaklık da olabilir. Riccio, kıdemli başkan yardımcısı görevini devralmadan önce iPad ekibine liderlik etmiş ve yakın zamanda piyasaya sürülen AirPods Max’e kadar projeleri denetlemişti.

Riccio’nun yerini aldığı kişi ise 2013 yılından beri donanım mühendisliği başkan yardımcısı olan ve Apple’ın yeni M1 CPU’larının sunumunda önemli bir figür olarak tanınan John Ternus oldu. Mühendislikten sorumlu başkan yardımcısı unvanına sahip olmaya devam edecek olan Riccio, Apple ürünlerinin geleceğini şekillendirmede önemli bir rol oynayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu