Apple ile Facebook arasındaki gerginlik artıyor

Apple ve Facebook arasındaki veri toplama gerginliği giderek artıyor. Tartışmalar en üst düzeye sıçradı.

Geçtiğimiz günlerde yeni iOS güncellemesi ile uygulamaların kullanıcı verilerini toplamasına sınırlama getiren ve bu veriler toplandığında kullanıcıya uyarı göndermeye başlayan Apple, bu hareketi ile Facebook cephesinden tepki çekmişti.

Kullanıcı verilerini eskisi kadar rahat alamadıkları konusunda eleştiride bulunan Facebook, bu konuda Apple’ı suçlamıştı. Tartışmalar devam ederken gerginliğe üst düzey yetkililer de katıldı.

Konuyla ilgili olarak Twitter üzerinden bir paylaşımda bulunan Apple CEO’su Tim Cook, kullanıcıların verilerinin kimler tarafından toplandığını ve nasıl kullanıldığını bilmeye hakkı olduğunu belirtti. Facebook hem internet sitesi hem uygulaması ile kullanıcıların verilerini topladığına dikkat çeken Cook, App Tracking Tranparency özelliği sayesinde bu tarz uygulamaların önce kullanıcıdan izin almak zorunda olduklarını ifade etti.

We believe users should have the choice over the data that is being collected about them and how it’s used. Facebook can continue to track users across apps and websites as before, App Tracking Transparency in iOS 14 will just require that they ask for your permission first. pic.twitter.com/UnnAONZ61I— Tim Cook (@tim_cook) December 17, 2020

Yaklaşık 2 yıldır devam eden Apple Facebook gerginliğinde konuya Apple CEO’su Tim Cook da dahil oldu. daha önce Facebook CEO’su Mark Zuckarberg de Apple’ı hedef alan açıklamalarda bulunmuş ancak Apple cephesinden bunlara yanıt gelmemişti. Cambridge Analytica skandalı ile kullanıcıları verilerini kullanarak manipüle ettiğini kabul eden Faecbook’un bu konuda sicili çok temiz değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu