Apple, ilk Silicon Mac’i 17 Kasım’da mı tanıtacak?

Apple’ın ilk Silicon Mac'in de yer aldığı yeni Mac modellerini duyuracağı etkinlik tarihinin 17 Kasım olacağı iddia edildi.

Eylül’de yeni Apple Watch ve iPad modellerini, Ekim’de ise iPhone 12 ve HomePod mini’yi tanıtan Apple’ın ilk Silicon çipli Mac’i büyük bir heyecanla bekleniyor. Şirket, yeni Mac’lerin 2020’de tanıtılacağını söylemiş olsa da henüz resmi bir tarih duyurulmadı. Ancak Apple sızıntılarıyla tanınan Jon Prosser, Apple’ın bir sonraki özel etkinliğini 17 Kasım’da gerçekleştireceğini iddia ediyor.

Prosser’a göre Apple, şirketin yeni Mac modellerini duyuracağı özel etkinliği düzenlemek için 17 Kasım’ı seçti. İddiaya göre, etkinlikte Intel işlemcilerin yerini alan Apple Silicon çipli ilk Mac de yer alacak.

Prosser ayrıca, Apple’ın etkinliği bir hafta önceden yani 10 Kasım’da kamuoyuna duyuracağını söyledi. Şirket, Eylül ve Ekim aylarında gerçekleştirdiği özel etkinliklerde de benzer bir yaklaşım benimsemişti. Daha öncesinde de bir Bloomberg raporu, Apple’ın Kasım ayında yeni Mac’ler piyasaya sürmeyi planladığını belirtmişti.

WWDC 2020 etkinliğinde Apple, Intel işlemcilerin temelde iPhone, iPad ve diğer Apple cihazlarında kullanılan ARM işlemcilerle aynı Apple Silicon’a geçişini duyurmuştu. Şirket, bu yılın sonunda ilk Apple Silicon Mac’i tanıtacağına dair açıklamalar yapmıştı ancak başka ayrıntı paylaşmadı.

Apple’ın Kasım ayı özel etkinliğinde başka ürünleri tanıtıp tanıtmayacağı belli olmasa da Prosser, bu hafta Apple’ın uzun zamandır beklenen AirTag’leri önümüzdeki ay açıklayacağını da söyledi. AirPods Studio ise Mart 2021’e ertelenebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu