iPad Pro M1 işlemcisine kavuştu

Apple, iPad Pro 2021'in yenilikçi bir tasarım ve performans sunan M1 yonga seti ile birlikte tanıtılmasıyla yeni özellikler ekleyecek.

Apple, kendi geliştirdiği M1 işlemcisini sonunda iPad Pro’ya da getirdi. Artık çok daha güçlü olan yeni iPad Pro birçok yeni ve güncellenmiş özelliğe sahip.

Apple, dün gece ABD’de düzenlediği bir etkinlikle bir dizi yeni ürününü tanıttı. Tanıtılan bu yeni ürünler arasında iPad Pro tablet bilgisayar da yer alıyor. Yeni nesil iPad Pro’nun en önemli özelliği ise M1 işlemciye sahip olması. Markanın bilgisayarlarında da kullanılan bu işlemci iPad Pro’yu bugüne kadar hiç olmadığı kadar güçlü hale getiriyor.

M1, Apple’ın tasarladığı ve ilk etapta bilgisayarlarında kullandığı bir işlemci olarak geçen yıl karşımıza çıkmıştı. MacBook Air ve MacBook 13 Pro’da d akullanılan bu işlemci artık iPad Pro’da da bulunacak. Yonga seti yenilikçi bir tasarım ve performans sunan güçlü bir CPU’dan oluşuyor. Apple‘ın iddiasına göre yeni işlemci A12Z’ye kıyasla performansta yüzde 50’ye varan oranda iyileşme sağlıyor. GPU performansı ise (yine markanın iddiasına göre) yüzde 40 oranında arttı. Yeni iPad Pro modelindoe 16 GB’a kadar RAM ve 2 TB’a kadar depolama alanı seçeneğinin bulunduğunu da belirtelim.

iPad Pro M1 işlemcisine kavuştu

Ekran açısından batktığımızda ise iPad Pro 2021 iki ekran seçeneği ile geliyor: LCD ekran kullanan 11 inçlik model ve Apple’ın Liquid Retina XDR ekranı olarak adlandırdığı mini LED ekranla donatılmış 12.9 inçlik bir model. Mini-LED ekran, 1.600 nit maksimum parlaklığa ve 1.000 nit tam ekran parlaklığa sahip. Ayrıca HDR10, Dolby Vision, HLG görüntüleme formatlarını destekliyor.

Diğer yandan, LCD ekran 600 nitlik en yüksek parlaklık sunuyor. Ekran, True Tone desteğine de sahip ve DCI-P3 renk gamını kullanıyor. Her iki ekran da, Apple’ın ProMotion adını verdiği 120 Hz yenileme hızına sahip.

Yeni nesil iPad Pro modellerinde 5G desteği de sunuluyor. iPad Pro, markanın 5G desteği sunan ilk tableti olarak karşımıza çıkıyor. Tabletin 5G sürümünde eSIM desteği de bulunacak.

Kamera özelliklerine gelecek olursak: Ana kamerada 12 MP TrueDepth özelliğinin yanı sıra, ön yüzde 122º görüş alanına sahip ultra geniş açılı bir kamera yer alıyor . Bu geniş açılı kamera Apple’ın Center Stage adını verdiği bir özelliğin kullanılmasını sağlıyor. Bu ne işe yarıyor diye soracak olursanız tabletin bir video görüşmesindeyken konuyu çerçevenin merkezinde tutmak için yakınlaştırıp kaydırabilme özelliğine bu isim veriliyor. Ayrıca, iki görüşme varsa, her iki konuyu da çerçevenin merkezinde tutmak için uzaklaştırmaya yarıyor. Arka tarafta ise 12 MP ana sensör ve 10 MP ultra geniş sensör olan çift kamera modülüne sahip. Bu ana kameraya bir de düşük ışıkta otomatik netleştirmeye yardımcı olan bir LiDAR algılayıcı eşlik ediyor .

iPad Pro 12.9 inçlik sürümünün ABD fiyatı 1099 dolardan başlarken, 11 inçte bu rakam 799 dolar olarak açıklandı. iPad Pro’nun Türkiye fiyatlarına bakacak olursak 12.9 inç için 8.900 TL ve 5G sürüm 10.620 TL’den başlıyor. 11 inçlik sürüm ise 6530 TL’den başlayan fiyatlarla satılacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu