Apple, MagSafe bağlantı noktasına sahip yeni MacBook Air tasarlayacak

Apple'ın ürün yol haritasıyla ilgili bir rapor, şirketin MagSafe güç adaptörünün geri getirilmesi beklenen yeni bir modeli, daha ince ve hafif olacak şekilde piyasaya sürmeye hazırlandığını gösteriyor.

Yeni nesil MacBook Air’in bu yılın ikinci yarısında veya 2022’de gelmesi bekleniyor. Dizüstü bilgisayarı detaylandıran Bloomberg raporuna göre, mevcut modelin 13 inç ekran boyutu korunacak ancak diğer alanlarda büyük değişiklikler olacak.

Apple mühendislerinin ekranın etrafındaki çerçeveyi kısaltarak MacBook Air’in boyutunu küçültmeyi planladığı bildiriliyor. Şirket, raporda nasıl yapılacağını belirtmemiş olsa da süreci kolaylaştırmayı da hedefliyor. Mevcut sürüm daha da hafif olacak şekilde geliyor.

Kullanıcıların MacBook Air’ın dış yüzeyinde fark edecekleri diğer değişiklikler arasında iki adet USB 4.0 bağlantısı ve MagSafe şarj adaptörü yer alıyor. MagSafe, gerektiğinde güç konektörünü kolayca serbest bırakan manyetik bir sabitleme mekanizmasına güvenecek. Kapağın altında ise dizüstü bilgisayarın Apple tarafından geliştirilen M1 işlemcisinin geliştirilmiş bir sürümüne sahip olması bekleniyor. 

Daha hızlı ve daha modern MacBook’larla ilgili raporlar, şüphesiz üst düzey dizüstü bilgisayar segmentindeki rakip oyuncular tarafından yakından izleniyor. Apple’ın rakipleri arasında Surface Pro dizüstü bilgisayar serisiyle pazarda varlığını sürdüren Microsoft ve Galaxy Book ürün ailesiyle Samsung yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu